Onsdag kveld var det allerede over 70 påmeldte til tjukksykkelrittet i Finnmark, som arrangeres for sjette gang førstkommende lørdag. 

– Det er helt rått. Vi har vokst fra 16 ryttere for fem år siden, til 67 i fjor og nå blir vi altså over 70 i år, sier rittleder Odd Peder Wang-Norderud. 

Annonse

Selv om Skaidi Fatbike i år fungerer som uoffisielt NM i tjukksykkel, blir formatet og rammene rundt rittet som tidligere.  

– Vi har utviklet et konsept og bygget et arrangement vi er stolte av, og det skal vi holde på. Noen små endringer blir det likevel. Blant annet har vi nå delt inn i 10-årsklasser for de fra 17 og eldre, sier han. 

Se Terrengsykkel-TV: Fatbikefeber – slik sykler du med 0 psi Saken fortsetter under

Tre unike sløyfer
Årets løype blir 28 kilometer for aktive klasser, og består av tre sløyfer. Det skal først sykles en kort og en mellomlang løype på henholdsvis tre og ni kilometer. Deretter legger rytterne ut på den lange sløyfa over Finnmarksvidda. Denne er 16 kilometer lang. 

For ungdomsklassene og Adventure-klassen er rittet 16 kilometer lang, og består bare av den lange sløyfen over vidda. 

Wang-Norderud melder om strøkne forhold i løypa i forkant av rittet. 

– Vi har en mann på Skaidi, Jens Thomas Rønqvist, som har tatt fri fra jobb hele uka, for å kjørergjennom løypene kontinuerlig, slik at disse skal være best mulig til konkurransen. Akkurat nå ser det helt suverent ut. Værmeldingen er også bra, så vi er optimistiske inn mot rittet nå, sier han.   

Saken fortsetter under

Bjørnar Aronsen (til venstre), Daniel Boberg Leirbakken og Vidar Mehl mot mål under Skaidi 2018. Foto: Rino Engdal

Sterkt felt
I fjor var det Daniel Boberg Leirbakken som vant rittet foran den da helt ferske tjukksykkelnorgesmesteren Vidar Mehl, mens Bjørnar Aronsen tok tredjeplassen. Både Leirbakken og Aronsen er påmeldt i år. Det er også vinner i dameklassen Ida Bøthun, Linda Isaksen som ble nummer to og Lisa Gresseth som ble nummer tre i fjor. 

– Det blir artig med fatbike-NM på "hjemmebane" og jeg har trua på at det kommer til å bli et veldig bra arrangement. Ut fra startlista er det mange gode som er påmeldt, så det blir spennende. Så får jeg håper jeg har en god dag på sykkelen på lørdag, og se hva det holder til, sier Leirbakken.

Les også: Drama til siste meter 

Forrige helg ble Leirbakken slått med halvannet minutt i Skogen Fatbike. Det var Audun Øverbye Hanssen som tok seieren der. Han hadde da slått Mehl med hårfin margin på todagersrittet Lygna Fatbike og Stomperudrittet. 

– Jeg rekker nok ingen gjennomkjøring før rittet, men fra det jeg har hørt går løypa rett inn i en 20-prosents stigning, og det tror jeg kommer til å passe meg bra, sier Øverbye Hanssen. 

Les også: 
Hanssen hindret hattrick 
– Jeg måtte utnytte at det var teknisk krevende forhold 

Interessert i fatbike? Her har vi samlet saker om turer med fatbike, tester av fatbike, fatbikeløyper og tilbehør til vintersykling

Slik så vidderunden i Skaidi Fatbike ut på onsdag. Foto: Odd Peder Wang-Norderud