Arrangøren av Modum Challenge sliter med å skaffe nok dugnadshjelp til å kunne sette opp rittet i 2020. De håper imidlertid å være tilbake i 2021. 

– Vi vet det er en del som blir skuffet over at Modum Challenge utgår denne vinteren, men vi ønsker ikke å gjøre noe halvveis. Da er det bedre å ta en pause enn at folk ikke blir fornøyde med opplegget og løypa, sier Håvard Brathovde Olsen, som er en av ildsjelene bak det populære fatbikerittet i Vikersundområdet. 

Annonse

– Vi mangler rett og slett de kjernepersonene som har tilbrakt utallige timer i skogen med løypekjøring gjennom vinteren, og vi ønsker ikke arrangere et ritt med mindre vi er 100 prosent sikre på at vi klarer å få til så bra løyper som vi pleier, han.

Rittet var kjent for en utfordrende og teknisk løype hovedsakelig på sti og ofte med krevende snømengder. Ole Christian Fagerli, som også har vært norgesmester i fatbike, har vunnet rittet tre ganger, og er lei for at det ikke er på kalenderen denne vinteren. 

– Det er skikkelig kjipt at Modum Challenge legger ned. Det har vært en av høydepunktene for min del de siste årene, sier Fagerli.

Modum Challenge er det andre av de store etablerte fatbikerittene som ikke har kapasitet til å arrangere denne vinteren. Tidligere i høst meldte Lygna Fatbike at de legger ned rittet etter å ha vært et årlig høydepunkt i fatbikemiljøet i Norge siden den første utgaven ble arrangert i 2014.