Cannondale

Cannondale har vært med på mye av terrengsyklingens brokete historie, og er fortsatt en av de største. Her er våre tester av Cannondale sykler.

Helt fra terrengsyklingens oppstart har Cannondale vært kjent for sitt designpreg og raske sykler. Med sykkellegender som Tinker Juarez, Cedric Gracia og Brian Lopes for å nevne noen i stallen, har mange sett opp til merket.

Fremfor alt er nok Cannondale kjent for terrengsyklister som merket som har sykler med den spesielle gaffelen Lefty. Den skiller seg kraftig visuelt ut ved at den kun har ett gaffelbein, på venstre side. 

Hvis du er skeptisk, slapp helt av. Dette fungerer meget bra, og vi har flere ganger gitt Lefty-gaffelen skryt i våre tester. 

Cannondale er også kjent for å lage noen av de beste landeveissyklene i verden. Har du Terrengsykkel-abonnement, har du gratis tilgang til landevei.no, hvor du kan lese flere tester av både grussykler og landeveissykler.

Cannondale scalpel test

Cannondale stisykler

Cannondale sin Scalpel leder an i denne kategorien, men også Habit er en populær modell.

TERRENGSYKKEL.NO
skala
7.1/10
SVART RIDDER: Cannondale Habit er satt opp for uvøren råsykling. Bakhjulsopphenget er tråkkeffektivt og aktivt. Fjærraten er ganske lineær.

Test av Cannondale Habit Carbon 3

Som søsterselskapet i Cycling Sports Group, GT, har Cannondale sendt kjepphester ut på evig beite med sin nye sykkel-modell Cannindale Habit Carbon 3.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
4.8/6
SPESIELL: Cannondale har alltid vært kjent for innovative løsninger, og Trigger har flere av dem. Foto: Kristoffer Kippernes

Test av CANNONDALE Trigger 3

Cannondale Trigger 3 er en inspirerende stisykkel med et utradisjonelt utseende. Trigger har har også mange av Cannondale sine innovative løsninger.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
8.1/10
Cannondale Scalpel SE 1

Test av Cannondale Scalpel Carbon SE 1

Mest vandring, lavest vekt og lavest pris: Cannondales nye Scalpel SE har en lett ramme, 120mm vandring både foran og bak og en bunnsolid utstyrspakke. De unike bøyelige kjedestagene bidrar til bedre dempeegenskaper.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
7.4/10
SKJERPET: Cannondales Scalpel er for 2019 oppradert med den helt nye Lefty Ocho-gaffelen. Til tross for at Lefty-gaffelen ikke lenger har to kroner, er den like presis som før.

Test av Cannondale Scalpel Si 3

Cannondales Scalpel Si 3 har vært i verdenstoppen i flere år. Årets modeller har fått den helt nye gaffelen, Lefty Ocho, som ikke har dobbelt-krone.
TERRENGSYKKEL.NO
skala
4.9/6
BACK IN BLACK: Cannondale Scalpel har eksistert i en årrekke, men noen designgrep som innebygd fleks i kjede- og setestagene og Lefty har holdt seg. Noen nyheter byr dog den siste inkarnasjonen på. Foto: Kristoffer Kippernes

Test av CANNONDALE Scalpel Si Carbon 3

Rittsykkelen Cannondale Scalpel Si Carbon 3 oppsummeres best med to ord: solid og presis. Dette er en av de tryggeste syklene i hele testen.

Cannondale downhill og endurosykler

Jekyll er et modellnavn som har vært med Cannondale i mange år, og vi har testet endurosykkelen med det kjente navnet.

TERRENGSYKKEL.NO
skala
4.7/6
test cannondale jekyll

Test av Cannondale Jekyll 2

Cannondale Jekyll 2 har fått seg et løft både funksjonelt og visuelt. Jekyll 2 er en imponerende sykkel som vi ønsker velkommen med åpne armer.

Cannondale elsykler

Cannondale har et stort utvalg elsykler, vi har testet den kapable og morsomme stisykkelen Moterra.

TERRENGSYKKEL.NO
skala
8/10
test cannondale elsykkel

Test av Cannondale Moterra 2

Cannondales Moterra er nå i andre generasjon. Designmessig har nye Moterra tatt store steg i riktig retning i forhold til forgjengeren.
Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salgssjef: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå