Zakarias Blom Johansen har ladet opp med to uker i Baskerland inn mot sesongdebuten i Enduro World Series, som går kommende helg. Foto: Benat Oronoz
- 20/03/17
Zakka spisser mot sesongstart i New Zealand
av: Ingeborg Scheve
20.03.17 07.00
Enduroproffen ladet opp mot årets første runde Enduro World Series med to uker i Baskerland.

I løpet av to effektive uker har Zakarias Blom Johansen fått stilt inn både kroppen og utstyret til  sesongdebuten i Enduro World Series.

Les også: Zakka blir første norske enduroproff 

Inn mot første runde i Enduro World Series var Blom Johansen på jakt etter relevant terreng som kunne fungere både til formtopping og til å optimere oppsettet på sykkelen. Det visste han at han ville få.

– Vi var der i fjor og jeg likte terrenget der nede. Det er veldig effektivt terreng, så man får mye tid på sykkelen. Benat Oronoz, som driver med sykkelguiding i området, hadde ett supert opplegg og noen vanvittig fete løyper å vise oss da. Så etter en kjapp telefonsamtale med ham satte jeg meg ned og bestilte flybilletter tvert, sier Blom Johansen, som hadde med seg kompisene Anton Karlsson og Oskar Grannas fra tida på sykkelgymnaset i Falun. 

Se video fra Zakkas vintertrening: Intervaller med backflip 

Tre dager senere var de i gang, og etter avreise fra Bilbao i helga, føler Blom Johansen seg i rute til sesongdebuten kommende helg.

– Tanken med reisen var og få mye tid på sykkelen samtidig som det skulle testes litt forskjellige oppsett på sykkelen før Rotorua, som er den første Enduro World Series-runden, sier Blom Johansen.

I høst skrev Blom Johansen kontrakt med profflaget Ibis Cycling Enduro Race Team. Tidligere i vinter var han tre uker i sør-Spania for å legge grunnlaget med mye trening og harde økter.

Les også: 13 norske i Enduro World Series 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Nord-Spania har relevant terreng både for formtopping og optimering av utstyr. Derfor har Zakka tilbrakt de siste to ukene hos Benat Oronoz i Basque by Bike. Foto: Benat Oronoz


 
 
VIS KOMMENTARFELT
NY STUMPJUMPER: Specialized sin klassiske stisykkel kommer nå i ny(e) versjon(er). 37 år etter førstelanseringen. Foto: Mathias Marley
Stumpjumper er selve grunnfjellet i Specialized sin sykkelkatalog. Nå lanseres en helt ny...
Anders Skarstein på vei ned stien ved Verket på Hurum onsdag. Foto: Are Tallaksrud
Se filmen fra Are Tallaksruds vårparadis.
I Liabygda og Fjørå er det snøfritt opp til 300-350 meter over havet. Foto: 7Blåner
I Liabygda og Fjørå har Veronica Vikestrand funnet barmarkparadis.
Trailhead Nesbyen søker stibygger på fulltid til årets sesong. Foto: Paul Lockhart
- 18/04/18
– Vi skal bygge en del sti i år
Gunn-Rita Dahle Flesjå ble nummer tre i Marlene Südtirol Sunshine Race 2018, bak Sina Frey (foran) som vant rittet og Linda Indergand. Foto: Arrangøren
- 15/04/18
Gunn-Rita på tredjeplass i Italia