Zakarias Blom Johansen har ladet opp med to uker i Baskerland inn mot sesongdebuten i Enduro World Series, som går kommende helg. Foto: Benat Oronoz
- 20/03/17
Zakka spisser mot sesongstart i New Zealand
av: Ingeborg Scheve
20.03.17 07.00
Enduroproffen ladet opp mot årets første runde Enduro World Series med to uker i Baskerland.

I løpet av to effektive uker har Zakarias Blom Johansen fått stilt inn både kroppen og utstyret til  sesongdebuten i Enduro World Series.

Les også: Zakka blir første norske enduroproff 

Inn mot første runde i Enduro World Series var Blom Johansen på jakt etter relevant terreng som kunne fungere både til formtopping og til å optimere oppsettet på sykkelen. Det visste han at han ville få.

– Vi var der i fjor og jeg likte terrenget der nede. Det er veldig effektivt terreng, så man får mye tid på sykkelen. Benat Oronoz, som driver med sykkelguiding i området, hadde ett supert opplegg og noen vanvittig fete løyper å vise oss da. Så etter en kjapp telefonsamtale med ham satte jeg meg ned og bestilte flybilletter tvert, sier Blom Johansen, som hadde med seg kompisene Anton Karlsson og Oskar Grannas fra tida på sykkelgymnaset i Falun. 

Se video fra Zakkas vintertrening: Intervaller med backflip 

Tre dager senere var de i gang, og etter avreise fra Bilbao i helga, føler Blom Johansen seg i rute til sesongdebuten kommende helg.

– Tanken med reisen var og få mye tid på sykkelen samtidig som det skulle testes litt forskjellige oppsett på sykkelen før Rotorua, som er den første Enduro World Series-runden, sier Blom Johansen.

I høst skrev Blom Johansen kontrakt med profflaget Ibis Cycling Enduro Race Team. Tidligere i vinter var han tre uker i sør-Spania for å legge grunnlaget med mye trening og harde økter.

Les også: 13 norske i Enduro World Series 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Nord-Spania har relevant terreng både for formtopping og optimering av utstyr. Derfor har Zakka tilbrakt de siste to ukene hos Benat Oronoz i Basque by Bike. Foto: Benat Oronoz


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Grenserittet etappe blir i år to dager i stedet for tre. Foto: Arrangøren
Etter fjorårets premiere med tredagers stisykkelritt har Grenserittet besluttet å legge om...
Lokallagene er en kilde til rekruttering til sentralstyret, men foreløpig er det tynt med kandidater til vervene som er på valg om tre uker. Foto: Øyvind Haugen
Tre uker før årsmøtet står NOTS fortsatt med svært få kandidater til vervene som må fylles.
Store opplevelser på Vestre Nøkkvann. Foto: Sture Pettersen
Seks islagte vann, 19 kilometer og 15 minus. Se bildene fra langturen på skareføret.
Eirik Fiskvik og Ole Hem sykler Trans Cape i Sør-Afrika i begynnelsen av februar. Foto: Privat
- 19/01/18
Rivaler blir lagkamerater i Sør-Afrika