KJERRINGÅSEN DH

 • Avslutningsfest: 23.-25.oktober

 • Utforritt: Lørdag 24. oktober klokka 15.00

 • Program: Utforritt, swap meet, grilling, after bike, camping

 • Sted: Kjerringåsen alpinanlegg
  Alpinvn. 20 RV 114
  (Cirka 20 minutter fra avkjøring E6 ved Grålum/Sarpsborg)

 • Åpningstider: lørdager 11-17 ut oktober

 • Nedre aldersgrense: 13 år

 • Flere detaljer sjekk Facebook

Ildsjelene bak utforanlegget utenfor Sarpsborg frister med program av både sportslig og sosial karakter fra fredag 23. til søndag 25. oktober.

Annonse

Lørdag 24. oktober er det duket for sesongens siste utforritt i Kjerringåsen, og arrangementet kjøres etter bokas enkleste konsept: Raskeste mann og kvinne over målstreken i bånn av bakken vinner. Det settes opp to klasser: menn og kvinner, og det kåres en vinner i hver klasse. Rett og slett.

I fjor høst var det lokalhelten Brage Vestavik som reiste kjerringa og tok seieren på sesongens siste ritt i Kjerringåsen DH, mens Annika Eriksmoen var raskeste dame ned den gjørmete traséen.

Vestavik er tilbake for å forsvare tittelen igjen, og påmelding til rittet gjøres ved start. Både menn og kvinner kjører samme løype for alle: Kjerringa. Traséen er merket rød, altså litt utfordrende med noen bratte partier og noen dropp. Kjerringåsen har også åtte utforsykler til utleie, så egen sykkel er ikke noen forutsetning for å kunne delta.

Les mer: Vestavik reiste Kjerringa 

Saken fortsetter under

Brage Vestavik - Kjerringåsen DH 2014 - Foto Robert Goodwin 1400x924
Løypa er den samme for alle, uansett alder og kjønn, og er merket rød - med noen bratte partier og dropp. Her er Brage Vestavik i aksjon under Kampen om Kjerringa i 2014. Foto: Robert Goodwin

Løypa er den samme for alle, uansett alder og kjønn, og er merket rød - med noen bratte partier og dropp. Her er Brage Vestavik i aksjon under  Kampen om Kjerringa i 2014. Foto: Robert Goodwin

Annika Eriksmoen- Kjerringsåsen DH 2014 - Robert Goodwin 1400x924
Annika Eriksmoen vant første utgave av Kampen om Kjerringa da hun var raskeste kvinne over målstreken i 2014. Foto: Robert Goodwin

Annika Eriksmoen vant første utgave av Kampen om Kjerringa da hun var raskeste kvinne over målstreken i 2014. Foto: Robert Goodwin

Sosialt fra ende til annen
Selve rittet kjøres cirka klokka 15 på lørdag, slik at de ikke skal gå tomme for dagslys før siste rytter er i mål. Heisen går fra klokka 11 til 17 på lørdag, men for de som har langt å reise, vil komme tidlig eller bli lenge, er campingen åpen fra fredag til søndag, forteller Petter Wilhelmsen.

Han er en av ildsjelene bak både anlegget i Kjerringåsen og avslutningshelga, og har mer å friste med enn bare nedoverritt på lørdag.

– Det blir grilling og after bike fest, og nytt i år er swap meet i samme slengen, sier Wilhelmsen.

– På swap meet’en kan alle som har noe sykkelrelatert å selge ta det med, og de som trenger noe nytt kan gjøre et kupp på alt fra komplette sykler til rammer, deler  og tilbehør. Det er en fin mulighet for å rydde i boden, eller fylle på mer, sier han. 

Saken fortsetter under

Mingling Foto Petter Wilhelmsen 1400x924
Været legger sjelden noen demper på stemningen når grillen er varm og ritthistorier skal fortelles. Foto: Petter Wilhelmsen

Været legger sjelden noen demper på stemningen når grillen er varm og ritthistorier skal fortelles. Foto: Robert Goodwin

Dugnadsprosjekt
Kjerringåsen DH åpnet for sesongen 2014, etter hundrevis av dugnadstimer og støtte fra Gjensidigestiftelsen.

Det var Wilhelmsen som fikk ideen om å få til et sykkelsenter i Kjerringåsen for et par år siden. Han fikk med seg eierne i senteret og Skjeberg sykkelklubb, og dermed var de i gang. Wilhelmsen laget søknad til Gjensidige Stiftelsen og fikk tilslag på 350 000 kroner til å starte prosjektet.

Våren 2014 satte de spadene i jorda og begynte å bygge. Årets sesong har vist at det er bra med besøk i anlegget, og for sesongen 2016 legges det planer om å utvide med blant annet sykkelskole, forteller Wilhelmsen.

Les mer om planene i Kjerringåsen 

Tidlig krøkes Foto Petter Wilhelmsen 1400x924
Kjerringåsen DH 2014 Foto Petter Wilhelmsen

Den skal tidlig krøkes som god utforrytter skal bli. Foto: Petter Wilhelmsen