/ Utfor

Ny giv i Kjerringåsen

Kjerringåsen åpner søndag 7. mai med fyr på grillen, nytt navn og ny giv for sesongen.

Sist oppdatert 3. mai 2017 kl 10.00
Kjerringåsen Sykkelpark Sarpsborg åpner for sesongen søndag 7. mai. Foto: Robin Goodwin
Kjerringåsen Sykkelpark Sarpsborg åpner for sesongen søndag 7. mai. Foto: Robin Goodwin

– Vi gleder oss til ny sesong, med litt ny giv og kanskje litt nye ideer på hva vi skal gjøre for å lokke flere folk hit. Fra og med søndag kjører Kjerringåsen på med ny sesong med masse trivelige folk og masse flotte løyper, sier Petter Wilhelmsen, som er en av ildsjelene bak sykkeltilbudet i Kjerringåsen.

Les også: Paradokset Kjerringåsen

Nytt navn – bredere målgruppe
Nå heter anlegget Kjerringåsen Sykkelpark Sarpsborg, og åpner for sesongen med grilling og god stemning i bakken på søndag 7. mai.

– Vi byttet navn først og fremst fordi vi vil nå flest mulig syklister, sier Wilhelmsen, og forklarer at etter hvert som stisykling brer om seg blir utfor-merkelappen for snever.

– Det er bredden vi er ute etter, og nyfrelste syklister som vil utfordre seg selv på sitt eget nivå. Utfor har blitt en gren som er ganske så ekstrem, både på utstyr og utøvere, slik at vi føler Kjerringåsen kanskje ikke er ekstrem nok. Men kort sagt har man det like gøy, og kan sykle de aller fleste løypene i anlegget vårt på en stisykkel, og vi ønsker at flere som sykler sti og ikke minst enduro også tar seg tid til et besøk her, sier han.

Saken fortsetter under

Kjerringåsen 2015 - Foto Kjerringåsen 1400x933
Kjerringåsen har løyper og tilbud som egner seg like godt for stisyklister som for utforryttere. Foto: Kjerringåsen Sykkelpark Sarpsborg

Kjerringåsen har løyper og tilbud som egner seg like godt for stisyklister som for utforryttere. Foto: Kjerringåsen Sykkelpark Sarpsborg

– Det er lagt ned et stort antall arbeidstimer, og vi ønsker at flere benytter seg av anlegget og har det gøy på sykkel. Det er ikke tvil om at Kjerringåsen faller i smak for de som besøker oss, sier Wilhelmsen.

Les også: Inviterer eliten til Vestaviks lekegrind  

Formelle endringer
Videre er det også noen endringer på den administrative siden. Skjeberg CK er på sikt på vei ut av prosjektet, mens Wilhelmsen og representanter fra Gressvik og Mysen danner en organisasjon/stiftelse for å videreføre prosjektet i tråd med hva det opprinnelig var fra Gjensidigestiftelsen.

– Stiftelsen er fortsatt årsaken til at vi er her, samt en enorm innsats fra Robert Goodwin og Annika Eriksmoen, Leif Skaar og undertegnede, sier Wilhelmsen.

Saken fortsetter under

Kjerringåsen community - privat 1400x933
Det har etablert seg et sosialt og aktivt miljø i sykkelanlegget i løpet av de sesongene det har vært i drift. Foto: Kjerringåsen Sykkelpark Sarpsborg

Det har etablert seg et sosialt og aktivt miljø i sykkelanlegget i løpet av de sesongene det har vært i drift. Foto: Kjerringåsen Sykkelpark Sarpsborg

Program
Ildsjelene i Kjerringåsen jobber fortsatt med konkrete prosjekter for sesongen, men Gressvik IF Stisyklister arrangerer jentetur til anlegget i løpet av sesongen, samt at det blir en ny runde med det uformelle rittet Kampen om Kjerringa og det nye jenterittet Kampen om Gubben til høsten.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 3. mai 2017 kl 10.00
Sist oppdatert 3. mai 2017 kl 10.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen