/ Utfor

Hvem bryter Brages seiersrekke i Kjerringåsen?

Lørdag blir det ny runde med Kampen om Gubben og Kjerringa i Kjerringåsen sykkelpark, og også i år stiller Brage Vestavik opp på hjemmebane i Sarpsborg.

Sist oppdatert: 16. oktober 2019 kl 12.25
Sindre Rustan (til venstre) var nær ved å slå Brage Vestavik (midten) i Kampen om Kjerringa i fjor. Dessuten er det flere lokale ryttere som puster proffen i nakken. Til helga er det nye sjanser i årets utgave av utforklassikeren i Kjerringåsen sykkelspark. Foto: Petter Wilhelmsen
Sindre Rustan (til venstre) var nær ved å slå Brage Vestavik (midten) i Kampen om Kjerringa i fjor. Dessuten er det flere lokale ryttere som puster proffen i nakken. Til helga er det nye sjanser i årets utgave av utforklassikeren i Kjerringåsen sykkelspark. Foto: Petter Wilhelmsen
Lesetid: 3 minutter

Til helga avsluttes heissesongen i Kjerringåsen sykkelpark i Sarpsborg på tradisjonelt vis: med sykling, grilling, og de uformelle utforkonkurransene Kampen om Kjerringa og Kampen om Gubben med pokaler til de tre beste i begge rittene. 

– Vi kjører etter samme opplegget i år som i fjor, med fokus på å holde en lav terskel på arrangementene, slik at vi får med flest mulig. Gutta kjemper om Kjerringa og jentene kjemper om Gubben, og det er gratis å være med på rittene, sier Annika Eriksmoen, som er en av ildsjelene i Kjerringåsen sykkelpark. 

Vinteren nærmer seg – vi har testet piggdekk 

Det er sjette gang Kampen om Kjerringa blir arrangert som en del av sesongavslutningen i Kjerringåsen. Brage Vestavik har vært med på alle.

– Jeg gleder meg til å stille til helga. Det er veldig kult at å ha et slikt arrangement  her på hjemmebane, og løypa i Kjerringåsen er utrolig spennende og veldig krevende på sitt vis. Det er mye stein og fjell, og den er trang og teknisk vanskelig, så du må være god til å sykle for å bygge fart og flyt i denne løypa. Så på den måten minner løypa mye om kule, old-school utforløyper, sier Vestavik. 

Han har vunnet Kampen om Kjerringa samtlige ganger utforrittet har vært arrangert, men ved flere anledninger er det andre som har pustet proffen i nakken. I fjor var det like før Sindre Rustan brøt seiersrekka til Vestavik i Kampen om Kjerringa. På den nye FunDuro konkurransen under Camp Kjerringåsen i september var det også flere som nærmet seg, inkludert 13-åringen Elias Stubergh var 14 sekunder bak Vestavik.  

– Det er veldig kult at så mange er gira på å sykle, og at det er så mange som er blitt så flinke til å sykle. Og vi er heldige som har et sted som Kjerringåsen, som er så supert for å trene. Løypene her er harde på sin måte. De er ikke for bratte og ikke for flate, og det gjør at du må jobbe hele tida. Da blir du god, og det ser jeg at mange her er blitt, sier Vestavik. 

Les også: 
– Jeg kunne nok matchet Brage om jeg ikke hadde hatt uflaks 
Traff blink med lavterskelenduro i Kjerringåsen   

Saken fortsetter under

Løypene i Kjerringåsen er både tekniske og krevende. Foto: Petter Wilhelmsen
Løypene i Kjerringåsen er både tekniske og krevende. Foto: Petter Wilhelmsen

Kampen om Gubben ble etablert i 2016 for å gi jentene et eget rittilbud. Begge konkurransene arrangeres i år kommende lørdag. I fjor var det Emily Nerland som vant Kampen om Gubben, for andre år på rad. 

Økende interesse
Eriksmoen legger til at sykkelparken generelt har stadig flere syklister på de dagene heisen har vært i drift denne sesongen. Videre har det også vært flere deltakere på arrangementene som har vært kjørt i anlegget i år. 

– Bare på Camp Kjerringåsen i september da vi hadde åpen helg i anlegget var det over 50 syklister som deltok på eventene, samt familie, venner og tilskuere. Det er ikke dårlig for et lite sykkelanlegg i Sarpsborg, sier Eriksmoen.  

Les også: Paradokset Kjerringåsen 

Publisert 16. oktober 2019 kl 12.25
Sist oppdatert 16. oktober 2019 kl 12.25
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen