/ Utfor
 / Hafjell

Heidundrande jentehelg i Hafjell Bike Park

Med værgudene på lag, instruktører fra øverste hylle, humør og guts på plass, fikk deltakerne på jentecampen i Hafjell Bike Park en kanonavslutning på sykkelsesongen med nye ferdigheter i sekken.

Sist oppdatert: 6. oktober 2015 kl 06.00
hafjell bike park
Noen av jentene gutset til og ble med på chainless-konkurransen lørdag ettermiddag. Foto: Marina Staubo
Lesetid: 3 minutter

Norgesmester og nordisk mester i utfor, Hilde Sangesland Strædet, var en av de fire instruktørene for jentene på Hafjell i helga. De andre var Vera Leivsson, som ble nummer to i Norgescupen i år og tok sølv i NM, Caroline Onarheim og Marina Staubo.

– Høydepunktene har vært mange i helga, vi har hatt strålende vær og kjempeforhold i løypene, sier Strædet, som setter aller mest pris på å se hvordan deltakerne taklet den ene utfordringen etter den andre.

– Det å se fremgangen til jentene bare i løpet av to dager er kanskje det aller største høydepunktet for meg, sier Strædet.

Les mer om Strædet: Norge dominerte i nordisk mesterskap i utfor 

Saken fortsetter under

Hafjell jentecamp Oct 2015 Foto Gizmo Johnson 1400x924
Jentene på Hafjell-campen tok store skritt på bare to dager. Foto: Gizmo Johnson

Jentene på Hafjell-campen tok store skritt på bare to dager. Foto: Gizmo Johnson

Norgesmesteren stortrives når hun kan dele sine sykkelglede og tekniske triks. Og ofte er det ikke mye som skal til for å ta store steg.

– Det er mange som ikke er bevist på hva de gjør når de sykler, så det å ha litt fokus på posisjon, blikk og når man skal bremse, hjelper veldig. For noen er det faktisk en skikkelig "aha" opplevelse, forklarer Strædet.

Les også: Nøkkelen til framgang 

Tøying var første post på lørdag, og deretter sykling med gjennomgang av teknikk. Deltakerne ble delt inn i fire grupper fra helt grønne til nesten proffe, slik at alle skulle få tilpasset pensum. Og de som ville fikk debutere med startnummer.

– Hafjell oppfordret jentene til å være med i chainless konkurransen på lørdag, så det var det noen som fikk prøvd seg på lørdag ettermiddag, sier Strædet, som er imponert over mot og guts hos de som stilte.

Saken fortsetter under

Hafjell jentecamp Oct 2015 Foto Vera Leivsdottir
Ingenting å utsette på mot og innsatsvilje. Foto: Vera Leivsdottir

Ingenting å utsette på mot og innsatsvilje. Foto: Vera Leivsdottir

Miljø og fellesskap
Men sykkelhelga var langt mer enn bare trening, teknikk og triks. Den handler like mye om å skape miljø og fellesskap for jenter på hjul. slik at deltakerne vet at de har andre å sykle med i framtida.

Programmet for helga var derfor en fin blanding av trening og sosialt. Det hele startet med felles suppemiddag fredag kveld, og fortsatte med taco, konsert og afterbike på lørdag.

– Vi bodde på Lodgen, laget og spist mat i fellesskap, og det har vært like mye fokus på det sosiale som syklingen. Det er jo en bra kombo. Man blir jo godt kjent med flere som vil begynne å sykle, sier Strædet, som vet at for mange jenter er det å komme inn i miljøet en stor del av dørstokkmila.

Sugen på mer utfor i høst? Fortsatt fint driv i Kjerringåsen 

Saken fortsetter under

Hafjell jentecamp oct 2015 lunch - Marina Staubo 1400x924
Mat må man ha, og felles lunsj gir god stemning. Foto: Marina Staubo

Mat må man ha, og felles lunsj gir god stemning. Foto: Marina Staubo

Lover mer av samme sort
Jentecampen er bygget på samme konsept som IVRIG-jentenes skicamper, og formålet med prosjektet er å rekruttere flere jenter, forklarer Linn Cecilie Mæhlum, som er en av initiativtakerne til IVRIG og ildsjel bak sykkelcampene.

– Min samboer er syklist så jeg har fått DH inn med teskje, men jeg har savnet å ha flere jenter i bakken. Det er noe av tanken med å holde slike camper. Ufarliggjøre det litt. Derfor leide jeg inn disse fire jentene som instruktører denne gangen, sier Mæhlum, som syns de har truffet godt med sykkelcampene.

Både campen i juli og helgas utgave var fulltegnet i god tid, og Mæhlum regner med å kjøre flere.

– Vi var fått gode tilbakemeldinger på campen og kommer garantert til å ha flere neste sommer, sier hun.

Hafjell jentecamp 1 Oct 2015 Foto Gizmo Johnson 1400x924
Ingenting å utsette på mot og innsatsvilje. Foto: Vera Leivsdottir

Øvelse gjør mester. Foto: Gizmo Johnson

Publisert 6. oktober 2015 kl 06.00
Sist oppdatert 6. oktober 2015 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen