Det amerikanske skomerket som ble startet av Brandon Dodd da han ikke kunne finne gode sykkelsko til datteren sin har på kort tid rukket å få en solid posisjon i miljøet. Fra før av sponser merket Atherton-laget med sko, inkludert vår norske utforstjerne Mille Johnset. Les om den helt spesielle Atherton-sykkelen hennes her.

Ride Concepts kommer fra 2020-sesongen til å levere sko til Isabeau Courdurier. Den franske jenta vant Enduro World Series sammenlagt i 2019, inkludert 8 seiere i enkeltkonkurranser i serien. 

Annonse

– Jeg har alltid slitt med å få tak i sko som passer mine små føtter, sier Courdurier i en pressemelding fra Ride Concepts. 

– Etter å ha prøvd disse visste jeg at de var riktig for meg. Jeg har allerede logget flere kilometer i mine nye Traverse sko. 

Ride Concepts sko og Keegan Wright
ALLSIDIG: Keegan Wright er en allsidig kiwi som sykler enduro, utfor og pump track.

I tillegg til den regjerende enduroverdensmesteren utvider Ride Concepts stallen med new zealanske Keegan Wright, som sykler både utfor, enduro og pump track. Ali Clarkson, Kyle Warner, Vincent Tupin (Vinny T) og Lewis Buchanan joiner også skomerkets gjeng. 

I tillegg til tidligere nevnte Atherton Racing, fortsetter freeriderne Kyle Strait, Greg Watts, Sam Pilgrim, Geoff Gulevich og Wade Simmons med skomerket. Den australske BMX og pump-track-stjerna Caroline Buchanan forlenger også kontrakten med RC. 

Ride Concepts sponsorprogram er ledet av den tidligere freeride-stjernen Paul Basagoitia. Basagoitia ble som mange husker lam etter et fall i Red Bull Rampage i 2015,  men har etter lang trening kommet seg på beina igjen. Basagoitia sykler nå elsykkel og leder altså Ride Concepts markedsavdeling. Skomerket lager sko til både flate pedaler og klikkpedaler og satser altså på sko til BMX, enduro, stisykling, utforsykling og freeride, både til jenter, gutter, menn og kvinner. 

BCsport.no er importør av Ride Concepts til Norge.