Micki Kozuschek kunne selvsagt etablert seg med en longdrink ved bassengkanten og hygget seg med å ringe kontofonen en god stund framover, men har likevel ikke ligget på latsiden etter at han hevet sjekken fra SRAM.

Med seg i utviklingen av Lezyne-produktene har han to gamle Truvativ-kolleger, eks-markedssjef Dillon Clapp og eks-utviklingssjef Lenny Wang. De har jobbet hardt for å utvikle tur-tilbehør for kresne syklister, og hovedpoenget med navnet Lezyne er vel trolig at det rimer på ordet design (lisain - skjønner?).

Annonse

Blingtilbehør for entusiaster

For dette er ikke akkurat varer for det brede lag av folket. Hva sies om et miniverktøy med sidevanger i karbon og titanbolter i dreiepunktene, med hul unbrakonøkkel i den største størrelsen for å spare vekt? Eller en håndpumpe der det aller meste er i CNC-frest aluminium, både innvendig og utvendig - med myk gummislange ut til selve ventilen?

CNC-freste aluminiums-dekkspaker med polert finish er heller ikke dagligdags i ryggsekkene, og dersom du nå plutselig ble interessert, er du en av entusiastene som Lezyne nå er ute etter.

- Tematikken vi konsentrerer oss om, er organize yourself, sier Micki Kozuschek. - Vi har utviklet både setevesker og drikkesekker med dedikerte rom og lommer for pumpe, dekkspaker, slanger og miniverktøy - og vi har også utviklet utstyret du kan fylle lommene med.

Nøye på detaljene

Ingen av produktene er revolusjonerende, men stikker seg likevel ut i mengden med sin gjennomført påkostede utførelse. Det er neppe mange som føler behov for et miniverktøy til hundre dollar, men som nytt brand føler Lezyne selvsagt behovet for å lansere produkter som folk legger merke til.

En av drikkesekk-modellene, Allpack, er også designet for å ha med to fulle vannposer, slik at du kan dra på tur med seks liter friskt vann i sekken. Kanskje ikke noe must her omkring Nordkalotten, men helt sikkert ok for heldagsturer i amerikanske ørkenlandskap. Vanntette glidelåser er også et pluss som røper Lezynes blikk for detaljer.

Noen norsk importør er ikke på plass, men Lezyne lanserer sin produktlinje på Eurobike om en ukes tid - og vil bli å finne i utvalgte nettbutikker i løpet av senhøsten. Du finner alle produktene på www.lezyne.com.