Det finnes mange slags multiverktøy, fra de helt enkle som bestårav én del, til store klumper som må deles i mindre klumper for i dethele tatt å komme til verktøyet.

 "Power 21" fra Topeak er sånn ca midt-på-treet-stort. Det bestårav to metalldeler med diverse unbraconøkler og andre ting (se punkterlenger ned), dekkspaker og nødlappesaker. Alt sammen kommer levert ien liten neoprenveske.

Annonse

 Topeak mener du får 21 ting i én, jeg er litt usikker på hvordan de kom fram til det:

  •  2, 2.5, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10 mm umbraconøkler

  •  8, 9, 10, 14, 15 mm fastnøkler

  •  Liten, flat skrutrekker

  •  Kjedekutter

  •  Ståldings til å holde kjede-endene sånn ca. sammen når det er kuttet

  •  Eikenøkler for 14g og DT

  •  To dekkspaker

  •  3 lapper av klistremerketypen

  •  Sandpapir

 21 ting? Tjah, kanskje det. Du kan få kjøpt Topeak Power 16 også,og da er det bare de to metalldelene som ligger oppi neoprenvesken.

 Så, hvordan fungere dette i bruk, da? Helt flott - så lenge duikke tror du har tatt med deg en erstatning for hele verktøykassa duhar hjemme. Power 21 holder fint til justering av sete, styer, stemo.l, du kan få vippet av gjenstridige dekk med dekkspakene og lappetdem med lappesakene, og du kan reparere kjedet hvis et ledd ryker.

 Siden dette er laget for å ta liten plass, sitter noen av umbraco-og fastnøklene litt snålt til, og man kommer ikke så lett til som medenkeltverktøy.

Jeg har ikke opplevd å ikke få skrudd noe, men det tarjo selvsagt tid å skru når du bare får tatt 1/4 omdreining om gangen.

De to delene kan sette sammen i "T"-form så du får mer å holde ihvis du skal skru hardt.

Det er jo ikke noe gummiert, ergonomiskutformet håndtak du få holde i, da: Det stikker ut umbraconøkler ialle retninger.

Men det fungerer. Kjedekutteren fungerer på sammemåte: Du bruker den ene delens umbraconøkkel til å skru på bolten tilkjedekutteren.

Mye bedre enn mange andre multiverktøy derkjedekutteren bare har et bittelite håndtak.

 Pirk: Topeak har ikke fått med stjerneskutrekker. Hvis du vet dutrenger det bør du kjøpe en liten en å ha oppi vesken. Dekkspakene ergreie, men ikke så bra som f.eks. dekkspakene til dekkspakene til Park. Lappesakene av klistremerketypen er ikke så bra somvanlige lapper, men det holder til du får lappet på nytt - minst.

 Power 21 er lite, praktisk og lettvint, og du får fikset det mestedu kommer ut for på en typisk skogstur. Noen fullgod erstatning forenkeltverktøy er det jo ikke, men så tar det minimalt med plass ogveier lite også.

Tips

 Bruk multiverktøy når du reiser lett (og på ritt, kanskje?), og tamed enkeltverktøy når du likevel har med deg drikkesekken/ryggsekken.

 Eller kjøp et av de store multiverktøyene med mangedupeditter - f.eks. Topeak Alien eller McGyver (se websiden).

Hva?

Topeak Power 21 multiverktøy

Testperiode

2 år

Testforhold

Diverse justeringer og småtterier

Pris:

Ca 200 kr

Vekt:

Ca 150 g

Import:

?

Web:

www.topeak.com