• Hva: Portabelt reisesett med nyttige verktøy

 • Vekt: 878 gram

 • Pris: 799 kroner

 • Importør: G-sport.no

Annonse

 Pluss: 

 •  Kvalitetsverktøy med flott finish

 • God størrelse på unbrakonøkler og pedalnøkler

 • Hendig veske

 • Mye for pengene

 • Fint med både bøyde og rette unbrakonøkler i 1,5 - 2 - 2,5mm

 • God kjedekutter

Minus: 

 • I overkant mange dekkspaker og flaskeåpnere

 • Burde kanskje inneholdt en tang eller en 10mm unbrako

 • Eikenøklene på kjedekutteren er litt klønete i bruk

 

Port a shop Multi toolsom mappa kalles, inneholder det meste du trenger til daglige justeringer og reparasjoner. Mappa er i tillegg smart organisert med lommer som er tydelig merket med hvilke verktøy som hører hjemme hvor.

Av alle de smarte tingene settet inneholder er det den kraftige og lange 8mm unbrakonøkkelen som har vist seg nesten mest anvendelig. Bytter du ofte pedaler mellom sykler er denne gull verdt. Mappa inneholder også to 15 mm fastnøkler som fungerer som pedalnøkler med utenpåliggende 15mm spor. Disse fastnøklene er også opptrekkere og kraftige dekkspaker for de ekstra stramme dekkene du bare må ha av. Mappa inneholder også mer vanlige dekkspaker i stiv og solid plastkompositt.

Hva får du i mappa

Et stort unbrakosett med lange unbrakonøkler:

1,5 mm både rett og bøyd, 2 mm både rett og bøyd, 2,5 mm både rett og bøyd, 3 mm, 4 mm, 5 mm og 6 mm.

Et stort Torcx-sett:T6, T7, T9, T10, T15, T20, T25, T27 og T30.

Et multiverktøy:med 8 mm unbrako, skivebremskile, 8 og 10 mm fastnøkkel, flat skrutrekker, stjerneskrutrekker, flaskeåpner og kort dekkspak i stål.

Kjedekutter for 9 og tidelte kjeder.På denne sitter det også tre eikenøkler: 1,8 mm, 2 mm og Mavics egen stjernefasong.

To sett med lappesaker.Ett med selvklebende lapper og ett sett med vanlige lime-lapper og lim. Begge settene inneholder også stive lapper til reparering av dekk.

Skulle du kjøpe disse verktøyene løst hadde det blitt vesentlig dyrere enn totalpakka med den praktiske oppbevaringsmappa.

I bruk:

Vi har brukt dette settet til montering av sykler og reparasjoner før, under og etter testturer siden i sommer og må si oss imponert over kvaliteten på verktøyene.

Unbrakonøklene er fortsatt skarpe i kantene og settene åpner og lukker seg uten knirk og slark. Vi har fått noen få rustflekker på et par av unbrakonøklene, men alle verktøyene for øvrig fremstår rustfrie og like blanke som da de var nye.

Det lange foldeverktøyet med 8 mm unbrakoen er blitt et favorittverktøy for å løsne pedaler med og de lange unbrakonøklene lar deg lett komme til og dosere ut passende kraft i strammingen. Skivebremskilen klikker i posisjon i verktøysettet og er anvendelig til å dytte bremseklosser fra hverandre.

Alt i alt er alle verktøyene, samt mappa de kommer i, av høy kvalitet og er smart utformet. Hvis det er noe vi kan utsette på dette verktøysettet så ligger det i sammensetningen. Vi lurer på om det faktisk er behov for ikke mindre enn 5 dekkspaker i et verktøysett for entusiasten. De fleste vil klare seg greit med de to gode plastspakene som følger med.

De tre spakene i stål som sitter på de to pedalnøklene og samlesettet med skivebremskilen og 8mm unbrakoen er mest egnet til å skape riper og bulker i felgene. Disse bør brukes med omhu.

Tre flaskeåpnere virker også litt voldsomt. Du skal være bra tørst hvis du ikke klarer deg meg én. Kanskje burde settet heller ha inneholdt et kranklagerverktøy, og/eller en løsning med kassettavdrager og kassettholder?

En liten tang kunne også vært greit, eller en 10 mm unbrako?

Mye for pengene

Som Lezynes Port a shop Multi tool fremstår er det en relativt komplett verktøymappe til å ha med på tur, enten det er den lange sykkelturen, eller det er ferieturen med sykkelen til Alpene.

Mappa inneholder ikke utstyr til de aller mest avanserte operasjonene, men til det meste av daglig vedlikehold, justeringer og småreparasjoner har du alt her i flott innpakning og med høy kvalitet. Det er også plass i mappa til å ta med noen ekstra småverktøy.

Vi har fylt opp med en tapetkniv, ekstra eikenøkler og en kassettavdrager. Med alle småting på et sted blir det enklere å holde styr på ting når du er på tur.

Til prisen er det vanskelig å trå feil med dette verktøyet er du på utkikk etter hendige kvalitetsverktøy kan vi varmt anbefale å starte med denne mappa fra Lezyne.