Test av Swisseye Anarosa sykkelbriller

Swisseyes Anarosa-briller byr på polariserende glass, frekt design og strategiske gummiputer som sørger for godt skallegrep.

Sist oppdatert: 3. juni 2009 kl 10.46
test swiss eye sykkelbriller
TEST AV SYKKELBRILLER: Swisseye Anarosa har hvit ramme med krom-detaljer og brune polariserende linser. Fasongen er kantete og passformen god.
Lesetid: 3 minutter

Swisseye er et relativt nytt solbrillemerke her hjemme. Anarosa er en ny brille for året fra produsenten. Det er en sportsbrille som ser ut som sporty motebrille, men som likevel har funksjoner som gjør den egnet til terrengsykling.

Vi har i noen uker brukt et par Anarosa i hvit farge med brune polariserende glass. Sykkelbrillene har brede ørestenger med swisseye-logo i krom, og gummifelter ytterst på ørestengene og på nesevingene.

Disse gummifeltene gjøre at brillene sitter fabelaktig bra på. Selv under energisk terrengsykling i heftig terreng sitter brillene tett og fint rundt skallen, uten å klemme. Glassene er også langt nok unna ansiktet til at de ikke kommer borti en svett panne, eller hemmer fri øyelokkbevegelse for oss med lange øyevipper.

Ørestengene står litt i spenn når du åpner dem og dette gjør at brillene strammer godt rundt hodet, uten at det blir for mye av det gode.

I kombinasjon med sykkelhjelm fungerte det fint å ha ørestengene utenpå hjelmstroppene på vanlige hjelmer, men på Giros Xen-hjelm der stroppene står litt ut fra hodet, måtte vi legge stengene på innsiden av stroppene.

Ørestengene passet også fint med bakhodeklemma på testerens Giro-hjelmer. Sammenlignet med Oakleys sykkelbriller er Swisseye Anarosa litt vanskelig å få til å sitte trygt på hjelmen når du mot formodning må ta de av.

Da er det bedre å plassere dem i bakhodet i stedet.

De polariserende glassene har en artig effekt på hvordan du ser verden. Hensikten med polarisering er å ta bort reflekser nedenfra, f.eks fra vann eller snø. Ved sykling langs en sjø i solskinn f.eks, har dette en veldig positiv effekt på komforten. Du slipper skarpt lys som reflekteres fra vannet og du ser heller forbi vannskorpen snarere enn å bare se et speil på overflaten.

At du ikke får refleks fra vann kan gjøre at du oppdager våte røtter, eller våte flekker på asfalten litt senere enn ellers, men det er som regel ikke noe problem.

Noe annet du vil merke med polariserende glass er at du ser oljefarger på bilruter i stedet for gjenskinn og at brune kumlokk ser ut til å skinne i sølv når solen lyser på dem. Du vil heller ikke være i stand til å se hva som står på en LCD-skjerm(sic) med de polariserende brillene på. Verdt å merke seg hvis du skal ta bilder i sterkt sollys.

De brune glassene i Anarosa-brillene er ikke for mørke til å bruke i skogen, men tar bort den sterke solen. Igjen blir et behagelig og kontrastfylt utsyn.

Er du på utkikk etter briller som ikke ser ut som alle andre sykkelbriller, og som du også kan bruke når du ikke sykler, bør du ta en ekstra titt på Swisseye Anarosa.

De sitter som støpt på mens du sykler og er veldig behagelig under bruk ved bilkjøring eller inntak av en dobbel mokka på lett med ekstra sukker og pisket krem.

Hva?

Swisseye Anarosa sportsbriller

Testperiode:

Noen uker nå på våren

Testforhold:

Sol og lettskyet pent vær

Pris:

895 kroner

Vekt:

37 gram

Web:

www.swisseye.com

  • Behagelig glass,

  • sitter utrolig godt på,

  • passe kule.

  •  Passer ikke 100 prosent med alle hjelmer,

  • sitter ikke så godt oppå hjelmen når de ikke er foran øynene,

  • Vanskelig å se Ipod-skjermen/kameraskjermen o.l med dem på

Publisert 3. juni 2009 kl 00.00
Sist oppdatert 3. juni 2009 kl 10.46
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen