Test av Bliz Force fotokromatiske sykkelbriller

Vi har testet en utfordrer på sykkelbrillemarkedet. Bliz Force er sykkelbriller med fotokromatiske glass.

Sist oppdatert: 2. september 2015 kl 15.00
test bliz sykkelbriller
TEST AV SYKKELBRILLER: Vi har testet Bliz Force sykkelbriller med fotokromatiske glass.
Lesetid: 3 minutter

Du trenger ikke følge mye med på sport for å ha sett noen med Bliz-briller. Det svenske merket sponser langrennslandslaget, noe som sikkert har bidratt til at merket har økt i popularitet.

Bliz markedsfører Force som en brille som kan brukes til alle typer utendørsaktiviteter, blant annet terrengsykling, så da har vi funnet ut hvordan brillene duger til nettopp dette!

 

Bedre enn Oakley?

Vi har fått tilsendt toppmodellen i Force-serien som kommer med såkalt fotokromatisk linse. Det betyr at jo lysere det blir, jo mørkere blir linsen – og omvendt. Undertegnede har en del erfaring med fotokromatisk linse fra før, og det er superpraktisk å slippe å bytte linse etter lysforholdene.

For eksempel når man drar ut på tur i fullt dagslys og kommer hjem når solen har gått ned.

Under testen hadde vi også et par Oakley Radar med fotokromatisk linse, og vi erfarte at Bliz sin linse klarte å justere seg bedre etter lysforholdene. Bliz-linsene blir enda mørkere i fullt solskinn.

Det eneste som irriterte oss med Bliz-linsen var at den ikke dekket langt nok ned. Om man vender øynene nok nedover, ser man under linsa.

Som de fleste andre sykkelbriller dugger også disse brillene når det er kaldt i været og kroppen er varm, men når man kommer i bevegelse og luft kommer inn, forsvinner duggen raskt.

Ellers virker den optiske kvaliteten å være på topp. Om du foretrekker å betale mindre penger, så koster Bliz Force noen hundrelapper mindre med vanlig linse i forskjellige farger.

IMG_6685
IMG_6685

 

Passform

Selve ramma er laget i et lett plastmateriale som tåler å bøyes litt. Side-stengene har en svak bøy og er bekledd i gummi, slik at brillene sitter godt på hodet.

Neseklypa kan bøyes, slik at brillen ligger godt på nesa. Om du liker å plassere brillene på hjelmen når du ikke bruker dem, så ligger forholdene til rette for det.

Enden på brillestengene har en utvidelse, en slags krok, som gjør at brillene ikke sklir så lett ut av ventilasjonshullene – men dette kommer selvsagt mye an på hjelmen også. Kvalitetsfølelsen i rammen er ikke helt på topp.

Designet er, etter vår mening, noe rotete og fargeskillene mellom svart og grått er ikke helt skarpe.

 

Når du kjøper Bliz Force følger det med en hard eske, pussefille, brillestropp og svetteavviser som monteres øverst på brillen. Sistnevnte ble lite brukt, da undertegnede ikke syntes det var ubehagelig å ha noe liggende mot pannen. Det er ikke usannsynlig at andre brukere liker det bedre.

 

Konklusjon

Bliz Force ULS er en lett sportsbrille med god passform og topp fotokromatisk linse. Vi savnet litt høyere kvalitetsfølelse og en mer dekkende linse. Verdt prisen om du er ute etter fotokromatisk linse, hvis ikke finnes det mange gode alternativer til tilsvarende pris.

Bliz Force ULS

Pris: 1699,-

Vekt: 28 gram

www.blizeyewear.com

 

Pluss: Fotokromatisk linse, god passform

Minus: Kvalitetsfølelse, linse skulle dekket lengre ned

Les også: Lynraske dekk

Publisert 2. september 2015 kl 15.00
Sist oppdatert 2. september 2015 kl 15.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen