Test av BBB BSG-43 sykkelbriller

BBB har over tusen artikler til sykling, så også ymse sykkelbriller. Select er en av de nyere modellene, og slik oppleves den neongule varianten.

Sist oppdatert: 23. august 2012 kl 09.48
test av bbb sykkelbriller
TEST AV SYKKELBRILLER: Vi liker den neongule, jeg-vil-ha-oppmerksomhet-aktige fargen på BBB Select. Den leveres også i flere andre fargekombinasjoner.
Lesetid: 4 minutter

Markedet for sykkelbriller synes nesten umettelig, og mens stadig flere sykler mer, blir sykkelbrillen like mye mote som hverdagsbrillen er på Aker Brygge.

BBB er den nederlandske produsenten som leverer nesten alt av sykkeldeler og accessoirer, og de har et stort antall briller.

BBB Select er en av de nyere modellene. Den har praktiske designelementer som har hentet inspirasjon fra Oakley, mens de kraftige brillestengene minner litt om italienske Salice.

De myke og svakt krummede stengene har gummi bak ørene for å sitte bedre, mens neseputen er i metall, trukket med gummi. Denne kan bøyes og formes til den enkelte nese, og den kan også enkelt byttes ut.

Brillen er av de smalere brillene på markedet, noe som er verdt å merke seg for bredhodete.

God kvalitet og funksjon

Ut av etuiet, kræsjtesten består brillen godt. Plastblandingen er myk og spenstig, og vi kan bøye og bende brillen langt i alle retninger, langt utover det som eventuelt vil skje i en kræsj.

Også med linsen i, er det forbausende hvor mye den tåler uten å knekke. Dette gjør det også lett å plassere brillen i ulike hjelmer.

Brillen satt godt i alle tre hjelmene den ble testet sammen med. Brillen har også klart seg godt uten å dugge, og alle linsene har holdt seg godt unna riper. Neseputen lar seg enkelt justere, slik at den passer de fleste ansikter.

Linsene byttes ved å klemme nesepartiet sammen, og bende ut selve linsen. Brillen sitter godt på hodet, og er myk og fin bak ørene.

De tre linsene har tiltenkt bruk ulike værforhold. Den mørkeste av linsene er ment for sol, den gule til skiftende vær, mens den helt blanke linsen er ment for mørkere forhold.

Svakhetene

Brillen mister et par plusspoeng på små detaljer. Brillestengene er festet med skruer, og dette betyr at om innfestningen ved stangen ryker, må trolig hele rammen byttes.

Hadde dette vært et klikkpunkt, ville stangen bare falt av, for å kunne klikkes inn igjen. Neseputen er tross muligheten til å justere, hard. Brillen er ikke tung, men på langturene merkes de godt sammenlignet med briller som har myk gummi over neseroten.

Linsebyttet går også litt røft for seg. Dette pleier å bli bedre med tiden, så vi lar det være en parantes.

Dog syntes alle som prøvde brillen at den satt tett på ansiktet, og det var grenser for hvor mye vi torde å bøye neseputen.

Det skal sies at det ikke dugget selv om brillen satt tett, og vi tenkte ikke over dette mens vi kjørte hardt. Den tette følelsen merker vi først og fremst når vi tar brillen på.

Konklusjon

BBB Select er prisen tatt i betraktning, et godt produkt. Vi savner umiddelbart den eksklusive lykkefølelsen av å ta på seg en luksusbrille, men så kommer spørsmålet, er du villig til å betale det tredobbelte, for en brille som har flottere finish?

BBB Select gjør akkurat det den skal. Den beskytter øyne mot vær, vind, fluer og gjørme, og muligheten til å skifte linser er et stort pluss.

Setter du funksjon og fornuft i høysetet, er BBB Select et perfekt valg. Utseendet er bra, og brillen er irriterende god. Da er det nesten litt ironisk at brillens største ankepunkt blir brukerne. Syklister har en tendens til å være i overkant forfengelige.

Da er det glimrende at brillen kommer i flere, tidsriktige fargekombinasjoner. Og for 649 kroner kan du ikke kjøpe feil.

BBB Select BSG-43

Importør: Deler as

Pris: 649 kroner

Linser: Mørk sølvgrå, gule, og blanke linser

Farger: Svart, svart/ rød, neongul, hvit/ blå, hvit/ grønn, svart/ hvit.

+ Rimelig

+ Flere linser

+ Kvaliteten synes bra

+ Tåler juling

+ Sitter godt, også i hjelmer

+ Justerbar nesepute

 Neseputen er litt hard

 Brillestengene festes med skruer

 Mange opplever at brillen sitter tett på ansiktet

 Røff prosess å bytte linser

 Proprietære linser

Publisert 23. august 2012 kl 00.00
Sist oppdatert 23. august 2012 kl 09.48
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen