Adidas er også et merke som er tungt inne på sykkelfronten.
Merket sponser landeveislaget Movistar, og profilerte ryttere som Christoph Sauser på terreng maraton og Justin Leov på enduro har brukt brillene deres.
Den første av de to brillene fra Adidas i testen har såkalt InFrame-teknologi, det vil si at det er styrke i solbrilleglasset.
Mens Rudy har valgt å løse justerbarheten med myk plast og metall som lar seg bøye trinnløst, har Adidas valgt å løse det med flere moduser.
Neseputen klar seg justere fra smal til bred modus. Stengene kan vinkles i tre definerte klikk. Oppå innfatningen finner vi en skumpute, som skal hindre at svette renner ned i øynene.
Innfatningene kommer også i to størrelser.
Det første vi merker er at brillen har et noe bredere synsfelt enn Rudy. Den sitter også litt lavere på nesen. Skumputen endte vi opp med å ta av.
For vår del hadde den ikke mye effekt på svette fra pannen, og brillen ventilerte vesentlig bedre uten å ha den montert. I situasjoner med mye dugg, vinklet vi fronten av brillen fram og ned.
Kontaktflaten på stengene mot hodet er bredere enn hos Rudy. Likevel sitter ikke brillen med like mye trykk mot siden av hodet, eller på neseputen.
Det er en smakssak, men vi liker briller som sitter bedre definert mot hodet
Adidas´ fotokromatiske glass kommer i forskjellige graderinger, og for denne modellen valgte vi et glass som er litt mørkere i lyseste modus
Dette gjorde at glasset også fungerte veldig godt i skarp sol. Adidas takler problemet med dugg noe bedre enn Rudy i samme test.
Synsfeltet er noe bredere, men også noe lavere enn hos Rudy.
Til stisykling har ikke dette noe betydning, men hvis du sykler ritt på grus og landevei og ligger mye med hodet nede mot styret, er det noe å ta med i beregningen.
Uansett synes vi denne brillen har gode justeringsmuligheter og god optikk, og vårt foretrukne valg. Best i test!