Ny Fox-gaffel på gang?

Det har dukket opp diverse bilder på nettforum rundt omkring i verden av en ny Fox-gaffel.

Sist oppdatert 25. februar 2010 kl 00.00
LANG TALAS:  180 mm justerbar vandring  er en spennende utvikling fra Fox.
LANG TALAS: 180 mm justerbar vandring er en spennende utvikling fra Fox.

Først den offisielle nyheten fra Fox:

I 2011 vil gaflene til Fox ha et såkalt Kashima-belegg på innerbeina. Dette belegget har foruten den stilige gullfargen egenskaper som gjør det velegnet til dempergafler brukt på terrengsykler.

I følge en pressemelding fra Fox er Kashima-belegget gjennomprøvd som belegg på motorsykkel-gafler og bil-støtdempere. Belegget blir også brukt i kløtsj-systemer. Kashiman-belegget sørger for lav friksjon og holdbarhet og motstand mot riper.

Fox hevder at aluminiumsrør med Kashima-belegg er fire ganger så motstandsdyktig mot riper som vanlig eloksert aluminium.

Flere Fox-sponsede syklister har allerede syklet på gafler med Kashima-belegg i 2009.

De uoffisielle nyhetene

Bilder av Talas 180 har lekket ut på nettet, men Fox holder kortene tett til brystet om hva dette er, eller kan bli for noe. Det virker åpenbart at en luftgaffel med utfor-vandring og vandringsjustering er på utviklingsstadiet.

Se flere bilder av gaffelen på forumet.

At det er marked for en slik gaffel virker åpenbart. Trenden med å slepe med seg utfor- og freeridesykler til toppen av bakker som ikke kan nåes med bil eller heis brer om seg og hvis man ønsker seg mest mulig utforlignende sykkel til utforkjøringene, men er tvunget å sykle til topps er dette en gaffel som kan gjøre ting enklere.

Både Ridemonkey og mtbr har siden prøvd å slette snikbildene fra Fox, mens kanadiske NSMB forteller om nyheten på forsiden.

Vi venter i spenning på når Fox kommer med den offisielle versjonen.

Publisert 25. februar 2010 kl 00.00
Sist oppdatert 25. februar 2010 kl 00.00
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande  | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes  | Øyvind Aas (permisjon)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue