Offisiell info er ennå ikke klar, men Robert Schistad hos importøren Sportpartner er på fabrikken i Bologna i dag, og forteller at morgendagen skal brukes til presentasjon av flere nye 2009-modeller fra gaffelprodusenten.

44 er ventet å komme i flere versjoner, deriblant en ATA-variant med justerbar vandring mellom 100 og 140mm.

Annonse

Et italiensk nettmagasin har allerede fått fotografere nykommeren, som med lanseringsdatoen 4.4. selvsagt er dømt til å hete 44 - selv om navnet ennå ikke er bekreftet.

Dette blir høyst trolig en avløser til dagens XC700, og skal ut og konkurrere i det nye, tøffe markedet for lette, langbeinte dempegafler.

Rock Shox Revelation holder seg til den etablerte 20mm-standarden når den kommer med oppstivet innfesting til neste sesong, mens både Fox og Manitou (sistnevnte ifølge ryktebørsen) vil holde Marzocchi med selskap rundt den litt lettere 15mm E-Thru-standarden som Shimano og Fox lanserte for kort tid siden.

Marzocchi 44 kommer også i en versjon for vanlig 9mm stikkaksel med hurtigkobling.

Verdt å merke seg er dog at vekta på 15mm-utgaven kun er 50 gram høyere, ifølge forhåndsmeldingene. Vi er lovet full oppdatering på nyheten fra Marzocchi i løpet av helga, og kommer tilbake med mer.