Hjem
 / Manitou på plass hos Birk Sport

Manitou på plass hos Birk Sport

Birk Sport er ny importør av Manitou gafler, Hayes bremser og SunRingle hjul til Norge. De første gaflene dukker opp i mai.

Sist oppdatert 11. mars 2008 kl 14.44
Nye takter: Manitou R7 MRD Absolute er toppmodellen som skal gi Manitou nytt liv eller mange labre år.
Nye takter: Manitou R7 MRD Absolute er toppmodellen som skal gi Manitou nytt liv eller mange labre år.

Birk Sport er i Norge mest kjent for Fuji-syklene, men har de siste par sesongene økt salget av løse komponenter.

I løpet av våren kommer de første sendingene fra Manitou, Hayes og SunRingle inn, og neste år vil delene dukke opp som originalutstyr på Fujis norske spesialmodeller. Birk Sport vil også distribuere til andre forhandlere.

- Vi spesifiserer utstyrspakkene på Bullit, Space og Miracle-seriene selv, for å skreddersy til norske forhold. Når vi selv har agenturet på de sentrale delene, vil det gjøre livet enklere både for oss selv og kundene, forklarer Kai Nordgård hos Birk Sport.

- Det har tidligere vært mye usikkerhet og rot rundt Manitou på det norske markedet. Hvordan ser du på dette?

- Dette er vel kjent, og nå et tilbakelagt stadium. Fuji avsto lenge fra å bruke Manitou på grunn av usikre leveringer, men etter at de ble kjøpt opp av Hayes Bicycle Group for halvannet år siden har mye skjedd. De har investert i ny, egen fabrikk på Taiwan, de har investert tungt i produktutvikling og er forlengst tilbake på rett spor.

- Kommer dere til å hjelpe eiere av eldre Manitou-modeller?

- Vi har fem mekanikere som er spesialister på demperservice og justering, og vi har nettopp bestilt et stort delelager fra Manitou for å ta dette på alvor. Har noen problemer, vil vi gjøre det vi kan for å hjelpe, sier Nordgård.

- For oss er jo dette den beste situasjonen. Det er lenge siden vi innså at det tok altfor lang tid å sende gaflene fra våre Fuji-kunder ut til leverandører for service, så vi har tatt hånd om demperservice selv. Når vi nå tar i bruk Manitou på Fuji-modellene vi selv spesifiserer, får vi full kontroll med deletilgangen også.

- Dere signerte avtalen nå i februar. Hvilke modeller rekker dere å få inn i år?

- Vi får inn tre gafler fra Manitou, men neste år kommer hele linja, forsikrer Nordgård hos Birk Sport.

Vi har kikket i Birk-katalogen, og noterer at Manitou R7 Elite (1530 gram) går for 2900 kroner, R7 MRD Absolute (1300 gram) prises til 4600 – mens Minute Elite Absolute TPC (1600 gram) kommer på 4500.

- Det blir etter hvert umulig å selge denne type komponenter med høye avanser. Markedet er veldig bevisst på hvor du finner de rimeligste varene og hvem som kan levere raskt, er Nordgårds kommentar til prisene, som utkonkurrerer flere utenlandske nettbutikker.

SunRingles nye Black Flag-hjulsett på 1250 gram (kun for v-brems, skiveversjonen er på ca 1400 gram) havner forøvrig på 4900 kroner, mens de nye Hayes Stroker-bremsene ligger mellom 1900 og 2900 kroner for komplett sett avhengig av versjon.

Publisert 10. mars 2008 kl 00.00
Sist oppdatert 11. mars 2008 kl 14.44
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande  | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes  | Øyvind Aas (permisjon)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue