CyklOn, som fra før importerer Fox, har startet med forsiktig import av produkter fra britiske Pace. I første omgang er det den stive gaffelen RC31 det satses på, men dempegaflene vil også bli tilgjengelige, om enn i første omgang kun på bestilling. Pace lager også rammer og en del småstash som også kan skaffes gjennom CyklOn.

Vi har to RC31 på test, og kommer tilbake med grundig omtale senere. Førsteintrykket av RC31 er at den er lett, 700g, og vesentlig mer komfortabel enn tunge stålgafler. Vanlige stive gafler flekser hovedsaklig i krona, men på Pace'n er det selve gaffelbeina som flekser. Særlig ved bremsing kan man tydelig se at venstrebeinet står som en bue. Dette er fint, for det betyr at mye av bevegelsen skjer i karbonbeina, som har relativt høy egendemping sammenliknet med stål eller aluminium. Førsteinntrykket av fleksen er at det gir mer komfort over røtter og asfalthull, uten at det gir vesentlig dårligere kjøreegenskaper. Når vi får litt mer sykkeltid på gaflene uten at det er snø på bakken, er det lettere å få et bedre inntrykk av akkurat dette.

Annonse

En annen gaffel som ser spennende ut, er den nye RC40 Fighter. Her har man tatt utgangspunkt i RC40 XCAM, som er en 110-130mm gaffel med ytterbein i karbon, og lagt på litt gods her og der, og fått en gaffel med 130-150mm vandring og en vekt på ca 1900g! Og dette er med stålfjær! Med luft heter den RC41, og veier 150g mindre. Vi kommer med en test av RC40 Fighter om ikke alt for lenge.

Når det gjelder service, vil CyklOn foreløpig sende alt til Pace i England. Siden avstanden er så kort er ikke dette noen ulempe for kunden. Erfaring med f.eks. TFTunedShox er at det tar ca en uke inkludert postgang.

Prisene er som følger: RC31: 2690,-RC40 Fighter: ca 6900,-Gaflene kan kjøpes hos din lokale sykkel-pusher.