Cane Creek er kanskje best kjent for sine fine hjulsett, styrelager og luftbaserte støtdempere. Lette, velkonstruerte produkter. Sånt setter entusiastene pris på. Likevel har det vært klart at de har manglet en bakdemper med fjær. For på tross av at luftdempere i dag kan oppføre seg like fint som en god fjærdemper, så kan det i enkelte situasjoner være greit å ha ei enkel stålfjær å stole på.

Det er først og fremst utforsyklister og freeridere som har sverget til fjærdempere, men også til grov stisykling har den gode gamle stålfjæra vært betryggende å ha som sikkerhet når det blir hektisk. Fox og Romic har vært de dominerende på dette markedet, med 5th Element og Manitou som high-tech outsidere.

Annonse

I den lille byen Fletcher i North Carolina har ikke dette gått upåaktet hen. Fletcher huser nemlig Cane Creek, og der har det nok vært hektisk aktivitet i sommer. Grunnen er nemlig at Cane Creek har gått i kompaniskap med den svenske demperprodusenten Öhlins Racing.

Öhlins er ingen hvemsomhelst i racing-verdenen. De leverer dempere av svært høy kvalitet til Road Racing, Formel 1, Motorcross, Rally og Snøscooter. I tillegg til en hel drøss andre mer eller mindre obscure motorsporter.

Det første resultatet av samarbeidet er en "Double Barrel" fjærdemper som vil bli presentert på Interbike 6.-8. oktober, og det blir spennende.

I en pressemelding fra Cane Creek, uttaler markedsjef Joe Ward seg slik om samarbeidet: "Öhlins er verdens fremste produsent av støtdempere for racingbruk, og til nå har de først og fremst levert til bil og motorsykkelracing på toppnivå. Vi er svært fornøyde med å kunne bringe denne kvalitetet over til vårt publikum, og ser frem til å trekke våre støtdemperprodukter opp på til et nytt nivå".

Det skal bli spennende å se hvordan dette samarbeidet vil fungere. Kanskje får vi endelig se støtdempere fra en stor produsent som kan overhales på nærmeste motorsykkelverksted?

-Også lurer du kanskje på hvorfor det står en stjerne etter "You don't need heavy metal to rock and roll" i billedteksten? Tja? Vi kan jo ta det som en quiz? Hvilken sykkelprodusent brukte dette slagordet på begynnelsen av nittitallet?