Nyheter fra bransjemessa i Taipei på Taiwan er i ferd med å lekke ut, og blant nyhetene fra Rock Shox er en ny og oppdatert utgave av stigaffelen Revelation.

Den kom på markedet til 2006-sesongen, og har gått stort sett uforandret siden - med opp til 130mm vandring og kun med vanlig hurtigkobling foran. Vil du ha 140mm og en mer solid 20mm-aksel fra Rock Shox, må du over på Pike-serien - og tåle 3-400 gram ekstra vekt på kjøpet.

Annonse

Men nå blir det andre boller. Utstilt i messehallen i Taipei sto nye Revelation-modeller med den lette Maxle Lite 20mm-akslingen som også lillebror-modellenReba blir påspandert for neste sesong.

Dermed er det duket for et definitivt vendepunkt i kategorien "lette og langbeinte stigafler", som herfra og ut vil takke gradvis farvel til vanlige hurtigkoblinger.

Når både Rock Shox, DT Swiss, Manitou og Fox neste år vil tilby 15 eller 20mm gjennomgående aksel på sine 140mm-gafler (150mm for DT Swiss EXC) på rundt 1700 gram, vil det høyst trolig få mange kjøpelystne stisyklister ned fra gjerdet og over på ny navstandard.

Vi har så langt ikke fått kloa i bilder av nye Revelation, men visuelt er det ikke dramatiske endringer. Rock Shox er ikke kjent for å høgge tenna i tapeten når det skal velges fargepalett: Svart, hvit eller grå metallic er alternativene også for 2009. Trygt, traust - og garantert lett å matche til alle rammefarger.

U-Turn-modellene med justerbar slaglengde dekker spekteret fra 110-140mm, og den som vil beholde sitt gamle framhjul ubesudlet vil fortsatt få Revelation med vanlige dropouts også.

Da gjenstår det bare å se hva Rock Shox finner på med den robuste Pike-linja, som i eksisterende versjon blir tråkka hardt på tærne av nye Revelation. Vi lover å holde dere oppdatert straks vi får inn nye meldinger!