Elisabeth Sveum kjører verdenscupritt i Nord-Amerika både kommende helg og 8.-9.august. Førstkommende helg kjører hun i Quebec i Canada, mens rittene helga etter går i Windham, USA.

– Jeg gleder meg til å sykler i de råe verdenscup-løypene, spesielt den i Mont Sainte Anne i Canada, sier Sveum, som kjørte inn til andreplass i NM rundbane i juli.

Annonse

Sveum reiser til Nord-Amerika på eget initiativ og for egen regning, men sier utfordringen med å teste seg mot de beste i verden er viktig motivasjon i treningsarbeidet og for den videre satsingen.

– Å kjøre verdenscupritt gir et ekstra kick. Jeg organiserer turen er på egenhånd, og jeg sykler med klubbtrøya til Raufoss & Gjøvik SK. Men det er godt for motivasjon å sykle verdenscup. Jeg trenger noe å strekke meg etter, og se hva jeg eventuelt må bli bedre på, sier Sveum, som er spent på hvordan hun ligger an sammenliknet med verdenseliten.

Les også: Kongepokal til Gunn-Rita i NM 

Helga før NM i juli syklet hun Bundesligaritt i Tyskland og ble nummer 11 på rundbane til tross for at hun ble slått ut av varmen og dehydrering.

– Jeg er veldig spent på hvordan formen er i forhold til verdenscup-feltet, og jeg vet av erfaring at jeg ofte trenger et ritt som gjennomkjøring før formen får et boost. Så den første helgen kan gå begge veier, mens andre helgen i Windham tror jeg kroppen er mer på hugget, sier Sveum, som er ydmyk med tanke på plassering.

– Klarer jeg å komme blant topp 30 er jeg veldig fornøyd! Men da må jeg ha en virkelig god dag, sier hun.  

Les også: Sykler for matching