Utforløypa i Val di Sole er beryktet, fryktet og elsket. Den er brattere enn det meste annet. Trærne står tett og steinene er skarpe. I tillegg er farten ofte veldig høy. Alt dette er ingredienser som sikrer at rittet blir rått å se på og rått å sykle for de som er i slag og er offensive.

Gee Atherton er stappfull av selvtillit etter seieren forrige helg i Fort William. Han tok også VM-seieren her i 2010 og mestrer skråningen i Italia bedre enn de fleste. At han er i form er det ingen tvil om. Mange andre ønsker å reise kjerringa etter sist helg og vise seg frem. Det er de engelskspråklige som virkelig har startet årets sesong raskest. Og det er de gamle kolonistatene som dominerer. Brook MacDonald fra New Zealand kom nærmest Gee forrige helg, men flere andre både briter, australiere og sør-afrikanere ønsker å sloss om pallen og seieren i Italia.

Annonse

«Sick» Mich Hannah og landsmannen Sam Hill fra Australia er begge i slag og er begge rimelig innstilt på at de både fortsatt, og igjen mestrer den tekniske løypa. Sam Hill har vist seg fram i Val di Sole før og har et tapt VM-gull fra 2010 å hevne. Da ledet han overlegent helt til nest siste sving. Sam har helt ny drakt for sesongen. For dem som ikke har fulgt med så lenge så er det kanskje vanskelig å ta referansen til Volvo-Cannondale-drakta fra slutten av nittitallet, men både Hills sykkel og drakt er som klippet rett av ryggen til Myles Rockwell fra hans storhetsdager før årtusenskiftet. Moro.

Ungutten Troy Brosnan er også forventet å kunne slå fra seg i forsvar for de Australske fargene. Han har vært skarp på trening i år, men traff ikke helt i Fort William. Se opp for ham nå.

Av sentraleuropeere uten engelsk som førstespråk er det østerrikeren Markus Pekoll som antas å være det sterkeste kortet. Med den franske og løse kanonen Rémi Thiron som en spennende outsider. Uansett hvem som tar dette så blir det garantert severdig. Alt går heldigvis direkte på Red Bull-TV - starten går rett over klokka 16.00 nå på søndag 16. juni.