Mathias Flückiger vant kortbanerittet, Hægstad topp-25 i Les Gets

Mathias Flückiger vant kortbanerittet under verdenscuprunden i Les Gets i Frankrike, mens Erik Hægstad leverte nok en sterk plassering.

Sist oppdatert: 2. juli 2021 kl 18.49
Mathias Flückiger fra Sveits vant kortbanerittet som var første ritt i helgas verdenscuprunde i rundbane i Les Gets
KORTBANESEIER: Mathias Flückiger fra Sveits vant kortbanerittet som var første ritt i helgas verdenscuprunde i rundbane i Les Gets i Frankrike. Foto: Skjermdump/Red Bull TV
Lesetid: 2 minutter

Mathias Flückiger fra Sveits tok seieren ett sekund foran hjemmefavoritt og regjerende verdensmester Jordan Sarrou fra Frankrike. Ondrej Cink fra Tsjekkia sikret seg den siste pallplassen. 

Erik Hægstad, som ble norgesmester i både kortbane og rundbane sist helg, kom på 24. plass, 29 sekunder bak Flückiger. Dermed sikret Hægstad seg både verdenscuppoeng og bedre startposisjon for søndagens rundbaneritt. 

– Det er ikke det råeste kortbanerittet jeg har kjørt. Det gikk styggfort, så det var vanskelig å avansere noe særlig, men jeg gir meg absolutt godkjent, sier Hægstad etter rittet fredag kveld. 

Også landslagstrener Lars Stensløkken, som er leder for den norske verdenscuptroppen i helga, er tilfreds med Hægstads innsats. 

– Ting fungerte veldig godt. Det er noen taktiske vurderinger Erik kanskje kunne gjort bedre, samt at kroppen ikke var 100 prosent, men vi er veldig fornøyde med posisjon i tredje rekke på søndag, sier Stensløkken. 

Han er optimistisk på vegne av Hægstad inn mot rundbanerittet på søndag. 

– Det er ofte at en hviledag etter en slik voldsom vekkeøkt gjør kroppen piggere. Søndag handler det å finne en jevn og god fart, samt å kjøre billig nedover. Det er alltid en fordel å starte langt framme, men denne løypa er relativt åpen og det er mulig å sykle forbi i de fleste motbakker, sier Stensløkken.

Topp 3 menn elite, kortbane verdenscup 
1. Mathias Flückiger, Sveits, 19:35
2. Jordan Sarrou, Frankrike, 19:35
3. Ondrej Cink, Tsjekkia, 19:37
--
24. Erik Hægstad, Lillehammer CK/Norge, 20:03 

Fullstendige resultater 

Fredagens kortbaneritt var første øvelse under verdenscuprunden i Les Gets i Frankrike. Tidligere i kveld syklet kvinner elite sitt kortbaneritt, der Pauline Ferrand-Prevot fra Frankrike vant

Helgas verdenscuprunde er også siste konkurranse for Hægstad før OL i Tokyo, som arrangeres fra 23. juli til 8. august. Hægstad er forøvrig også første norske mannlige OL-deltaker i rundbane på over 20 år. Sist var under OL i Sydney i 2000, med Rune Høydahl og Tom Larsen. 

Publisert 2. juli 2021 kl 18.49
Sist oppdatert 2. juli 2021 kl 18.49
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen