Verdenscupfinalen i Andorra går søndag 4. september, mens SRAM-Liga runden i Danmark går helga etter. De to konkurransene er landslagets siste oppdrag denne sesongen.

Petter Fagerhaug og Erik Hægstad, som begge kjører for Lillehammer CK, har levert sterke prestasjoner siden sesongstart i april, og belønnes for innsatsen med billetter til verdenscupfinalen.

Annonse

– Petter Fagerhaug har vært sterk hele sesongen og har klatret enormt på UCI rankingen. Han startet sesongen ranket som 1500 og er nå ranket som 92. En enorm framgang. Han startet sesongen med en sjetteplass i Bundesligaen i april og ble nummer 11 i EM. Videre har han stort sett kjørt sterke ritt hele veien, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter om førsteårsjunioren.

Les også: Rett inn blant de store i EM 

Storsæter er også imponert over Hægstads prestasjoner, og mener andreårssenioren har egenskaper som gjør at han kan levere i Andorra, der det kjøres på 2000 meters høyde.

– Erik Hægstad har kjørt solid i flere ritt i år. Han var en av våre beste i EM i Sverige. Løypen der likner på det vi møter i Andorra. Erik har en stor kapasitet, og det er en forutsetning for å prestere i høyden i Andorra. Erik har også klatret godt på UCI rankingen og har en god startposisjon. Han har jobbet meget godt i hele sommer, og har kjørt brukbart i ritt som ikke har favorisert han i forhold til hans kapasiteter, sier Storsæter.

Les også: Leverte årsbeste i Sverige 

Gunn-Rita Dahle Flesjå kjører verdenscupen for sitt profflag Multivan Merida.

Saken fortsetter under

Erik Hægstad - Foto Bengt Ove Sannes 1400x933
Erik Hægstad har kapasitet og egenskaper som gjør at løypa i Andorra bør passe ham bra, samt at sesongens resultater har vært jevnt sterke. Han er tatt ut til verdenscupfinalen i rundbane til helga. Foto: Bengt Ove Sannes

Erik Hægstad har kapasitet og egenskaper som gjør at løypa i Andorra bør passe ham bra, samt at sesongens resultater har vært jevnt sterke. Han er tatt ut til verdenscupfinalen i rundbane til helga. Foto: Bengt Ove Sannes

Fortsetter i Danmark
Hægstad og Fagerhaug er også tatt ut til troppen som kjører SRAM Liga i Vejle i Danmark 11 september. Storsæter har god tro på at troppen vil hevde seg bra i Vejle.

– Det er en bred tropp, og løypa skal passe godt for flere av våre ryttere, sier landslagssjefen.

Disse kjører SRAM-Liga
Martin Siggerud, Soon CK (reiser med Soon CK)
Tobias Johannessen, Soon CK
Thea Siggerud, Soon CK
Sigurd Mellemsæter, Lillehammer CK
Petter Fagerhaug, Lillehammer CK
Eirik Pettersen, Lillehammer CK
Erik Hægstad, Lillehammer CK
Torjus Bern Hansen, Rye CK
Erik Nordsæter Resell, Lillehammer CK
Elisabeth Sveum, Rye CK (blir ikke med)
Eskil Evensen Lie, Kloppa Offroadklubb
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Halden CK

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.