NCF har tatt ut fire menn til sesongens andre og tredje runde i verdenscupen i rundbane. Alle fire sykler i klassen menn U23. 

Det norske landslaget består av:
Petter Fagerhaug, Lillehammer CK
Erik Hægstad, Lillehammer CK
Martin Siggerud, Soon CK
Tobias Johannessen, Soon CK

Annonse

– Albstadt er en løype med mye klatring og som passer meg godt. Nå gleder jeg meg til å reise på tur med laget igjen, og jeg skal kjøre det remmer og tøy holder, sier Fagerhaug. 

Fagerhaug kom på tiendeplass i fjorårets verdenscup på samme sted, og i Nove Mesto uka etter tok han sin første verdenscupseier. 

– Vi har et meget godt utgangspunkt
Etter den første runden i verdenscupen, der de norske rytterne tok første, sjuende og 14. plass, er landslagsleder Eddy Knudsen Storsæter optimistisk i forkant av helgas ritt. 

– Vi har verdenscuplederen i menn U23 med Petter Fagerhaug, samt Martin Siggerud på syvende og Erik Hægstad på fjortende. Det vil si at vi har tre mann på de to første rekkene i førstkommende verdenscup. Det er et meget godt utgangspunkt for sterke prestasjoner, sier Knudsen Storsæter i en pressemelding mandag. 

Førsteårssenior Tobias Halland Johannessen syklet seg inn i troppen etter de siste ukenes prestasjoner. 

Les også: Fagerhaug vant verdenscupåpningen  

Spent på verdenscupdebuten
For Johannessen er verdenscuprunden i Albstadt hans første på seniornivå. I går tok 19-åringen fra Soon CK seieren i UCI-rittet i Vårgårda, der han slo Matthias Wengelin til tross for punktering og hjulbytte halvveis i rittet. Forrige helg vant han det tre dager lange UCI-etapperittet under Rye Terrengfestival. 

– Jeg føler at jeg er i bra form om dagen, og der at jeg klarer å henge med i seniorfeltet. Det er godt å vite at jeg ikke har noe å være redd for der, inn mot verdenscupen i Albstadt i Tyskland, sier Johannessen.

Les også: Dobbelt norsk i Vårgårda 

I tillegg til de fire som er tatt ut på landslaget, sykler Gunn-Rita Dahle Flesjå, men hun sykler for sitt eget lag Merida Gunn-Rita. 

Les også: Gunn-Rita tok gull i EM  

Tobias Johannessen - Rye UCI #1 May 4-18 - Lars Johannessen 1400x933
Førsteårssenior Tobias Johannessen syklet seg inn i troppen med sterke prestasjoner i flere UCI-ritt denne sesongen. Foto: Lars Johannessen

Førsteårssenior Tobias Johannessen syklet seg inn i troppen med sterke prestasjoner i flere UCI-ritt denne sesongen. Foto: Lars Johannessen