Måten Evie Richards vant kortbanerittet på vitnet lite om at hun syklet halvannen time rundbaneritt i går, og at dagens verdenscupritt var det tredje på fire dager. 

23-åringen krasjet på vei ut på den siste av de sju rundene, men kom seg raskt opp og tilbake i teten, og imponerte med offensiv sykling og gjentatte angrep helt inn på oppløpet. Den franske veteranen Pauline Ferrand Prevot, som er regjerende verdensmester i kortbane, tok andreplassen knepent foran ungjenta Laurie Stigger fra Østerrike. 

Annonse

Seieren på fredagens verdenscuprunde var Richards andre seier på tre dager. På onsdag vant hun sitt første verdenscupritt på elitenivå, også da i et spurtoppgjør med Ferrand Prevot. 

Kortbanerittet i dag avgjør startposisjonene for rundbanerittet på søndag, som blir siste gjennomkjøring før VM starter onsdag 7. oktober. 

Topp 3 kvinner elite
1. Evie Richards, Storbritannia, 
2. Pauline Ferrand Prevot, Frankrike
3. Laura Stigger, Østerrike

Fullstendige resultater 

I herrenes kortbaneritt var det Henrique Avancini som vant. 31-åringen hadde full kontroll og timet spurten perfekt, og sikret seg karrierens tredje verdenscupseier i kortbane. Bak Avancini fulgte den sveitsiske veteranen Litscher, mens unggutten Maximilian Brandl fra Tyskland sikret seg den siste pallplassen. 

Topp 3 menn elite
1. Henrique Avancini, Brasil, 19:02
2. Thomas Litscher, Sveits, 
3. Maximilian Brandl, Tyskland

Fullstendige resultater 

Forholdene i dagens kortbaneritt var for øvrig vesentlig bedre enn de var på onsdagens kortbaneritt, som var et realt gjørmebad. Her kan du se høydepunktene fra onsdagens kortbaneritt

Både verdenscuprundene denne uka og rundbane-VM som starter kommende onsdag går uten norske deltakere. Norges Cykleforbund har besluttet å ikke stille i årets VM på grunn av koronasituasjon og smitteutviklingen i Tsjekkia, der mesterskapet arrangeres.