THOMAS ENGELSGJERD

 • Fødselsdato: 15. februar 1994
 • Klubb: Halden CK
 • Team: Hardrocx-ABAX
 • Mål 2016:
  - EM og VM
  - Vinne grusklassikerne Birken, Grenserittet og CykelVasan
 • Meritter 2015:
  - Vant NC sammenlagt
  - Andreplass Grenserittet
  - Andreplass Raumerrittet
  - Førsteplass Elgtråkket
  - Tredjeplass Farrisrunden

– Jeg legger ned mye timer for at jeg skal bli vanskelig å slå, sier han, og håper at flere har gjort det samme.

Annonse

– Jeg håper det er mange som får en god vinter, slik at vi får et enda jevnere og høyere nivå i Norge, at vi får bedre matching her hjemme og på sikt kan hevde oss bedre internasjonalt også, sier Engelsgjerd.

God start og jevn innsats
– Det var en bra sesong, der jeg greide å holde et jevnt bra nivå hele sesongen, men at jeg skulle vinne hele Norgescupen, det hadde jeg ikke sett for meg, sier Engelsgjerd. 

– Det var et høydepunkt å vinne Helgøyatråkket og Norgescupåpningen, og når du får en god start, så får du jo god selvtillit av det, sier han.

Engelsgjerd gir samarbeidet med trener Ole Morten en god del av æren for det. Etter en frustrerende sesong i 2014 preget av skader og overtrening, tok Engelsgjerd kontakt med Ole Morten i fjor høst. Da ble det andre boller og mer fart.

– Det gjelder å holde koken og holde det jevnt gående, sier Engelsgjerd, som ikke er noen tilhenger av enorme treningsmengder på Sydensamlinger.

– Jeg øker litt på mengden, så alle langturer blir for eksempel en time lenger enn i fjor, men jeg driver ikke med sånne store cowboyuker i Syden. Da er det lett å dra på seg sykdom, sier Engelsgjerd, som gjennomsnittlig logger rundt 20 timer i uka på denne tida av året.  

Saken fortsetter under

Amdahl - Engelsgjerd - Repshus- et al 1400x924
Thomas Engelsgjerd kjørte i den gule ledertrøya på siste Femundrittet som var siste ritt i Norgescup maraton 2015. Foto: Ingeborg Scheve

Thomas Engelsgjerd kjørte i den gule ledertrøya på siste Femundrittet som var siste ritt i Norgescup maraton 2015. Foto: Ingeborg Scheve

Inn mot 2016 fortsetter Engelsgjerd i samme spor, men med litt mer av alt.

– Jeg øker treningsmengden litt, slik at jeg kommer opp på rundt 1000 treningstimer i 2016, sier han.

For tida er det mye styrke og styrketråkk på programmet, utover vinteren blir det flere og lengre langturer, og inn mot sesongstart kommer de hardeste intervalløktene.

Jevn tilførsel av høydepunkter gjennom sesongen
I tillegg til Norgescupåpningen og sammenlagtseier i Norgescupen, står andreplassen i Grenserittet og etapperittet Crocodile Trophy i Australia i oktober igjen som store høydepunkt for sesongen 2015, selv om Engelsgjerd fikk en røff start i Australia med hjernerystelse og sting i haken på første etappe.

– Det ble ikke helt det rittet jeg hadde håpet med tanke på resultatet, men det er stort å sykle i Australia og mot de beste i verden, sier Engelsgjerd.

– Når du er blant de beste i Norge og gir full gass i et ritt, regner du med å kunne skape noe. Når du gjør det blant verdens beste, så svarer de og så legger de på enda mer på slutten. Da får du et innblikk i hvor langt bak vi beste i Norge er i forhold til de beste i verden, sier han.

Les også: Perfekt lagarbeid   

Med gode jevne resultater gjennom sesongen håper Engelsgjerd å få representere Norge i EM og VM i maraton.

Engelsgjerd åpner sesongen med Martin Haugo i Andalucia Bike Race i februar, og deretter vil han satse på god form til maratonrittene i Hoffalize og Singen i Tyskland i månedsskiftet april-mai. 

– Jeg skal være i god form når Norgescupen starter her hjemme i mai, sier Engelsgjerd, som også sender en stor takk til sponsorer og støtteapparat, som gjør det mulig for meg å satse fullt på sykkel. 

– Det er utrolig gøy at bedrifter og folk har trua på meg, sier Engelsgjerd.

Martin Haugo og Thomas Engelsgjerd 1400x
Thomas Engelsgjerd sykler også for Halden CK. Foto: Privat

Thomas Engelsgjerd (bak) skal sykle Andalucia Bike Race med Martin Haugo (foran). Det har duoen gjort før også. Foto: privat