– Planen var at jeg skulle stikke i siste utforkjøringen før mål, siden dette er hjemmebane for meg og jeg kjenner terrenget ekstremt godt. Derfor brukte jeg også minst mulig krefter før det, sier Thomas Engelsgjerd til Terrengsykkel.no.

– Alt gikk som planlagt med Greg (Saw). Vi ble riktignok hentet inn igjen før vi kom helt til mål og dermed ble det en massespurt. Jeg fikk bra opptrekk av lagkameraten min, og jeg var helt oppe på siden av (Matthias) Wengelin på oppløpet, men så fikk jeg hektet styret mitt i setepinnen hans på en innersving og måtte roe ned litt, og da smatt han forbi, sier Engelsgjerd, som tross alt er strålende fornøyd med to pallplasser til Hardrocx-ABAX, og at han lykkes på hjemmebane.

Annonse

Les også: Hattrick til Wengelin i Grenserittet 

– Dette var en perfekt dag for meg, og det jo også hjemmebane for meg, så det å vinne et så stort ritt på hjemmebane er vel noe av det største jeg har gjort, sier 21-åringen fra Halden CK.

Fullstendige søkbare resultater 

Nå er det NM maraton Helterittet neste helg som står for døra, og Engelsgjerd er motivert for oppgaven.

– Målet er jo å kjøre fort i NM, og det er klart at dette hjelper på selvtilliten. Du får litt mer å kjøre på da, sier Engelsgjerd. 

Les også: Hovdenak snytt for revansjen