I fjor ble Hildegunn Hovdenak snytt for seieren med et halvt sekund av svenske Jennie Stenerhag. I år så det ut til å bli motsatt: Hovdenak trodde hun var inne hårfint foran Stenerhag, og begge fikk samme tid i mål: 2:52:53. Men etter jurymøte og nøye studier av målfoto, gikk Stenerhag av med seieren i år igjen. Fire centimeter foran Hovdenak.

– Sånn gikk det bare. Jeg følte at jeg hadde mer inne, men jeg var for sen og akselererte ikke fort nok. Det er jo surt, men jeg dauer ikke av det, sier Hovdenak til Terrengsykkel.no etter målgang.

– Jeg kan jo ikke klage heller, men andreplass er andreplass uansett hvor liten margin det er, legger hun til. Hovdenak syns rittet gikk uforskammet bra helt til målsprinten.

– Det var et behagelig ritt, egentlig. Altså, ikke veldig behagelig, men i forhold til i fjor i hvert fall, sier Hovdenak, som er godt fornøyd med at jentene fikk sin egen start.

– Egen start for elitejentene var bra. Det blir vårt eget løp da. Men jeg var litt bekymra for at vi skulle bli tatt igjen av pulje 3, som startet noen minutter etter oss. Men de gjorde ikke det, sier hun tilfreds.

Les også: Jeg tipper feltet deler seg fort 

Nå reiser Hovdenak direkte til Rjukan for å forberede seg til NM neste helg.

– Jeg har egentlig ikke overnatting der før fra i morgen, men jeg har sovepose og bekjente på Rjukan, og jeg er sugen på en fest, sier Hovdenak.

Men så blir det alvor.

– NM passer meg egentlig ikke noe særlig. Det er for mange høydemeter. Så nå blir det diett hele uka, sier hun. 

Borghild Løvset ble nummer tre i Grenserittet i år som i fjor. Hun var inne på 2:53:01.

Topp 3 elite kvinner
1. Jennie Stenerhag, Falu CK, 2:52:53
2. Hildegunn Hovdenak, Nesset CK, 2:52:53
3. Borghild Løvset, Orkla CK, 2:53:01

Fullstendige søkbare resultater