– Neste år tar jeg alle fire: Birkebeinerrennet, løpet, UltraBirken og Birkebeinerrittet, sier Søren Nissen.

– Altså, hvis man ikke prøver, så skjer det jo ingenting. Om man alltid gjør det samme, så blir resultatene alltid det samme, sier Nissen.

Annonse

Det vites ikke om dansken satser på seier også på ski og med joggesko, men det er ingen tvil om at han akter å vinne både UltraBirken Sykkel og Birkebeinerrittet på rappen.

Les også: Endelig seier for Løvik i Birken 

Nissen, som nå setter kursen til Finnmark for å forsvare fjorårsseieren i Skaidi Xtreme på lørdag, gir seg imidlertid ikke godkjent for lørdagens innsats i Birkebeinerrittet, til tross for at årets utgave av UltraBirken var tidenes blodslit og gjørmebad.

Les også: Nissen vant UltraBirken 

– Jeg var nok litt for sliten etter UltraBirken til å ta The Double dagen etter. Jeg hadde ikke helt friske bein. Det gikk helt OK den første timen men så ble det fryktelig tungt, forteller Nissen, som ikke fikk mye tid til restitusjon mellom slagene.

Så snart sykkelen, skrotten og utstyret var spylt etter gjørmebadet i UltraBirken, satte Nissen i gang med verktøykassa. UltraBirk-sykkelen, en hardtail med dempegaffel, måtte settes opp for landeveisritt på grus.

– Jeg måtte leke mekaniker og i hvert fall få byttet gaffelen. Så jeg fikk satt på en Lauf-gaffel på 900 gram i stedet for den tung dempegaffelen jeg kjørte med i UltraBirken. Det hjalp godt, men ellers var det samme sykkelen, sier Nissen.

Se bildene fra UltraBirken 

Nå venter Skaidi Xteme på lørdag, der Nissen har ambisjoner om å forsvare seieren fra i fjor. 
Les også: Verdenseliten til Skaidi Xtreme 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Søren Nissen mud 1- Foto Ingeborg Scheve 1000x1500
Søren Nissen hadde en jobb å gjøre etter målgang både med sykkelen og drakta, men stilte ren og pen til start i solskinn på Birkebeinerrittet lørdag. Foto: Ingeborg Scheve

Søren Nissen hadde en jobb å gjøre etter målgang både med sykkelen og drakta, men stilte ren og pen til start i solskinn på Birkebeinerrittet lørdag. Foto: Ingeborg Scheve