Thomas Engelsgjerd, Morten Vaeng, Fredrik Haraldseth og Fredrik Stephansen får med seg Vidar Mehl og Ole Hem for kommende sesong.

For Hem er det lenge siden han sist syklet for et UCI-lag, mens maratonveteranen Mehl går direkte fra det nå oppløste Sepura Toyota racing with Birk til Swix Hard Rocx.

Annonse

Viktig for videre utvikling
– Opplegget virker veldig bra, og det blir artig å sykle for et UCI-lag som satser igjen. Jeg tror vi er en gjeng som passer bra sammen, og for min del blir både det sosiale og matchingen på trening og i ritt gull verdt for å utvikle meg som syklist, sier Hem, som blant annet vant Terrengsykkelrittet 2016.

24-åringen fra Romeriksåsen SK syklet for Team United Bakeries/Team Høydahl fra 2010 til og med 2013. De siste sesongene har Hem satset rundbane og vært en del av det norske landslaget. Da har han trent mye alene, og han gleder seg nå ekstra til det sosiale rundt trening og satsing i et lag, men også til det å være en del av produktutviklingen.

– Jeg syns det er sinnssykt kult at Swix vil satse på terrengsykling. Jeg gleder meg også veldig til å jobbe med Hard Rocx, hvor vi ryttere faktisk kan ha noe å si for hvordan syklene vi sykler på skal være. Det blir spennende å være med på å teste å utvikle nytt utstyr, sier Hem.

Saken fortsetter under

Ole Hem - TRS 2016 - Snorre Veggan 1400x924
Ole Hem vant Terrengsykkelrittet 2016. Foto: Snorre Veggan

Ole Hem vant Terrengsykkelrittet 2016. Foto: Snorre Veggan

Hever motivasjonen
For Mehl har overgangen gitt ny iver for videre satsing.

– Jeg har fått en motivasjonsboost med nye folk, nytt utstyr og nytt opplegg. Jeg var litt i et lite vakuum etter sesongen 2016, hvor jeg ikke helt visste hva jeg skulle gjøre. Så tilbudet fra Swix  Hard Rocx er litt som å starte på nytt igjen, så det betyr utrolig mye å få denne sjansen, sier han.

30-åringen som bor på Gjøvik har Norgescupen i maraton og de store klassikerne som hovedmål for sesongen.

– Jeg gleder meg generelt til alt i sommer. Det er flere nye ritt på planen, blant annet Nordsjørittet og Swix Uddevalla, men det er ikke til å stikke under stol at Cykelvasan blinker rødt i kalenderen min, sier Mehl.

Saken fortsetter under

Morten Vaeng 9 - Vidar Mehl - Ola Morken 1400x933
Vidar Mehl ble uoffisell norgesmester i tjukksykkel 2016. Her på hjulet til Morten Vaeng, som nå er lagkamerat på Swix Hard Rocx. Foto: Ola Morken

Vidar Mehl ble uoffisell norgesmester i tjukksykkel 2016. Her på hjulet til Morten Vaeng, som nå er lagkamerat på Swix Hard Rocx. Foto: Ola Morken

Ønskes velkommen
Fredrik Haraldseth er glad for å få flere ryttere inn i laget, og ser fram til første samling, som går allerede i starten av februar.

– Jeg gleder meg som en unge til å komme i gang med sesongen med laget. Det er en bra gjeng og god stemning. Vi drar på vår første samling i starten av februar, så det blir stas å bli bedre kjent med gjengen der, sier Haraldseth, som satser mest på grusklassikerne.

– Det er de store maratonrittene i august som blir høydepunktet i årets sesong for min del. Jeg håper å forbedre fjorårets plasseringer der, sier han.

Swix vil bli helårsmerkevare
Swix, som kjøpte det norske sykkelmerket Hard Rocx i 2015, blir nå hovedsponsor for det relanserte UCI-laget.

– Det er første gang i historien at Swix eier et eget lag. Vi har dermed full kontroll og vil bruke laget for alt det er verdt i vår kommunikasjon, sier Ulf Bjerknes, som er administrerende direktør i Swix og nå eier av et UCI-lag.

Han håper sykkelsatsingen vil bidra til å øke Swix synlighet i sommerhalvåret.

– Oppkjøpet av Hard Rocx var bare steg 1 av vår satsing på å bli en helårsmerkevare. Swix-kunden går på ski om vinteren og sykler om sommeren. Vi vil følge Swix-kunden gjennom hele året, og dette er bare starten på vår reise, sier Bjerknes i lanseringsmeldingen torsdag.

Produktutvikling
Sykkellaget er også viktig for forskningsavdelingen til Swix Hard Rocx.

Rytterne har allerede vært aktivt med i utviklingen av våre sykler, og uten en slik testgruppe, ville vi ikke vært i stand til å ligge i front og vinne både ritt og tester. Swix har en lang tradisjon for å jobbe med utøvere på denne måten innen vintersport, forklarer Bjerknes.

Haraldseth - Ola Morken - 1400x933
Fredrik Haraldseth under siste Norgescupritt i kross 2016. Foto: Ola Morken

Fredrik Haraldseth under siste Norgescupritt i kross 2016. Foto: Ola Morken