Norgescupen i utfor 2021 starter i starten av juli og avsluttes siste helga i september. 

Det er Voss MTB som er teknisk arrangør av åpningsrunden i Norgescupen. Den arrangeres 2. juli og er en del av den tradisjonelle Ekstremsportveko på Voss. 

Annonse

– Det er viktig for Ekstremsportveko å ha et bredt program for elite, men også alle andre nivå.  At Norgescupen i utfor er tilbake, er utrolig bra og vi ønsker å synligjøre sporten, men også tilrettelegge for rekruttering, sier June Jansson i Ekstremsportveko. 

Neste runde arrangeres i Drammen Bike Park (Aron) i september. Den går i samme løype som ble brukt til NM i 2020

Norgescupen avsluttes med ritt i Hafjell, som også fungerer som Norgesmesterskap i utfor siste helga i september. 

Norges Cykleforbund og de enkelte rittarrangørene håper at årets Norgescup og NM-oppsett kan bidra til å blåse nytt liv i sporten, øke interessen og rekrutteringen til utfor som gren, samtidig som terminlista er attraktiv for de satsende utøverne.

Avslutter på historisk grunn

Norgescup og NM utfor 2021
MESTERSKAPSLØYPE: Løypa som skal brukes til NM i år har vært brukt til mesterskap på alle nivåer, fra NM til EM, verdenscup og VM. Foto: Jon Borgersen

Rittleder og daglig leder i Hafjell Bike Park Knut Løkås gleder seg til å arrangere finalen i cupen så vel om årets NM. 

Han trekker fram at rittet arrangeres i en løype med lange tradisjoner: Opp igjennom tidene har det vært arrangert ritt og mesterskap på alle nivåer i nettopp denne løypa: fra Norgescup og NM til Europamesterskap, verdenscup og verdensmesterskap. Hafjell arrangerte for øvrig utfor-NM sist i 2019

– NM arrangeres i den nå klassiske utforløypa som har vært brukt til NM, EM, World Cup og VM tidligere, men løypa vil ha linjer som passer også for de som ikke føler seg helt som Loic Bruni. Vi ønsker dermed å motivere flest mulig til å være med på moroa og bruke denne muligheten til å oppleve den kule følelsen det faktisk er å presse grensene sine litt for å være raskere enn kompisen, sier Løkås.  

Norgescup Utfor 2021

  • NC 1: 2. juli - Voss MTB 

  • NC 2: 11.-12. september - Drammen CK 

  • NC 3/NM: 25.-26. september - Hafjell Freeride klubb