Som en følge av avlysing av arrangementer, har både kultur- og idrettsorganisasjoner kunnet søke om kompensasjon.

Dette gjorde også SK Rye. Som mange andre sykkelklubber har de lagt bak seg et år med mindre aktivitet enn vanlig, selv om de blant annet fikk arrangert NM i rundbane på kort varsel til manges begeistring

Annonse

Det har nå sykkelklubben SK Rye  fått gjennomslag for, og har fått 606 880 kroner i kompensasjon. Dette betyr at de går med en halv million i overskudd.

Mange sykkelklubber sliter økonomisk og med rekruttering, så selv om man skulle tro dette i utgangspunktet var en gladsak, vil nå klubben med styrelederen i spissen ha en debatt om nettopp dette. 

Styreleder i SK Rye, Robin Mackenzie-Robinson sier til TV2 at det ikke fristet å bruke pengene uten å si fra.

– Vi synes det er viktig å reise denne problemstillingen. Idretten er helt avhengig av folks tillit, og det har vært mye lukkethet og uheldig pengebruk i idretten tidligere. Så dette ønsker vi åpenhet om. Og vi vil synes det er veldig bra om dette kan bidra til å spisse krisepakkene enda bedre i fremtiden, sier Mackenzie-Robinson til TV2.

– Vi har ikke noe problem med å bruke de pengene, og pengene skal i så fall gå til aktivitet og den samfunnsoppgaven en idrettsklubb har: å bidra til god folkehelse og aktivitetstilbud spesielt rettet mot barn og unge, sier Mackenzie-Robinson han videre.