Norgescupåpningen med to ritt som skulle vært arrangert av Vigrestad SK på Jæren helga 17.-18. april er flyttet til 7. og 8. august. Rittoppsettet er det samme: Tempo og rundbane, der rundbanerittet har UCI C2-status. 

Den neste Norgescuphelga, som skulle vært arrangert på Langsetløkka i Oslo fra 30. april til 2. mai, er også utsatt. De tre Norgescuprundene i Rye Terrengsykkelfestival er nå lagt til helga 24. til 26. september. 

Rittoppsettet for helga blir det samme, med tempo på fredag, kortbane på lørdag og rundbane på søndag. Samtlige ritt har UCI-status, der tempo og kortbane er UCI-C3 og rundbanerittet er UCI-C1. 

Med flyttingen til september vil Norgescuphelga til SK Rye bli arrangert parallelt med finalen i Kalas-cupen. I fjor var det SK Rye som arrangerte NM i rundbane 2020, et oppdrag klubben tok på seg på kortest mulig varsel etter at mesterskapet først ble utsatt og deretter avlyst. 

Det er usikkerheten rundt hva som vil være tillatt av arrangementer og reiseråd nasjonalt samt og hvordan smittesituasjonen utvikler seg i Oslo spesifikt som er årsaken til at de to første helgene Norgescupen 2021 må utsettes. 

Dermed er det Lillehammer MTB Weekend 4. til 6. juni som blir Norgescupåpningen i rundbane i år. Der skal det arrangeres to ritt, kortbane og rundbane, begge med UCI-status.

Etter Norgescupåpningen på Lillehammer i juni er det NM i rundbane 2021 som blir det neste nasjonale arrangementet. Mesterskapet arrangeres på Veldre Sag helga 26.-27. juni i regi av Brumunddal SK.  

Tidligere i vinter fikk IF Frøy tildelt Nordisk mesterskap i rundbane 2021. Det skal arrangeres som en del av Norgescuprunden under Oslo Terrengfestival 21. august.  

  • Dette er Norgescupen i rundbane 2021
    NC 1-2/ 4.-6. juni: Kortbane og rundbane, Lillehammer MTB Weekend (UCI C1, C3), Lillehammer CK

  • NC 3-4/ 7.-8. august: Tempo og rundbane. Simplicity MTB Festival (UCI C2), Vigrestad SK 

  • NC 5-6/ 21.-22. august: Rundbane og kortbane, Oslo Terrengsykkelfestival (UCI C2, C3), IF Frøy

  • NC 7-8/ 11.-12. september: Rundbane og kortbane, Karl XII Rittet (UCI C1, C3), Halden CK/Idd SK

  • NC 9-11/ 24-26. september: Rundbane, kortbane og rundbane, Rye Terrengsykkelfestival (UCI C3, C3, C1), Rye SK