Oslo får Nordisk mesterskap i terrengsykling 2021

IF Frøy er tildelt Nordisk mesterskap i terrengsykling 2021. Rundbanerittet arrangeres 21. august, som en del av Oslo Terrengsykkelfestival, og har UCI 1-status.

Sist oppdatert 24. februar 2021 kl 12.00
IF Frøy får Nordisk mesterskap i XCO 2021
NORDISK MESTERSKAP: Regjerende juniornorgesmester i rundbane i Oda LaForce fra IF Frøy får i år sjansen til å bli nordisk mester på hjemmebane. Foto: Tobas Strøm

Med tildelingen av mesterskapet blir statusen på rundbanerittet, som allerede var en del av Norgescupen 2021, oppgradert fra UCI 2 til UCI 1. Nordisk mesterskap er åpent for junior, senior og masterklassene. 

Nytt i år er at Nordisk mesterskap nå også inkluderer Island og de baltiske landene Latvia, Litauen og Estland, i tillegg til Norge, Sverige, Danmark og Finland. Det nordiske sykkelforbundet vedtok utvidelsen i 2018 med effekt fra sesongen 2020, men på grunn av koronapandemien måtte mesterskapet da avlyses. Rittleder Jørn Michalsen gleder seg derfor litt ekstra til å ta imot deltakerne i år. 

– Oslo er sulteforet på internasjonale idrettskonkurranser etter et år hvor det meste er blitt avlyst. Med Nordisk mesterskap inkludert i Oslo Terrengsykkelfestival så sent på sommeren kan vi invitere til en enda større idrettsfest i flotte og moderne rittraséer på Skullerud. Det blir også et publikumsvennlig ritt med gode muligheter til å se deltakerne ofte, sier Michalsen. 

– Vi er også veldig fornøyd med at klubbens mange dyktige aktive i alle klassene nå får sjansen om å kjempe om internasjonale titler på hjemmebane. Blant dem er NM-vinnerne i juniorklassene fra 2020 Oda LarForce og Sondre Rokke, sier han. 

Det er ikke første gang IF Frøy arrangerer mesterskap. Klubben har arrangert NM i rundbane tre ganger: 1995, 2005 og 2015, samt nordisk master mesterskap i landevei i 2018. I tillegg har Oslo-klubben arrangert Norgescup i rundbane en rekke ganger, senest i fjor

Både mesterskapet og resten av Oslo Terrengsykkelfestival arrangeres på IF Frøys rundbaneanlegg på Skullerud. I tillegg til rundbanerittet lørdag 21. august, som altså har status som Nordisk mesterskap 2021, består Oslo Terrengfestival også av et kortbaneritt med Norgescup status. Dette arrangeres søndag 22. august. 

Publisert 24. februar 2021 kl 12.00
Sist oppdatert 24. februar 2021 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen