Hjem
 / Duket for Norgescupfinale i Mjøndalen

Duket for Norgescupfinale i Mjøndalen

I år skal sammenlagtseieren i Norgescupen maraton avgjøres i Mjøndalen, og slaget står 4. september i Hanekamp/Rypejakta.

Sist oppdatert 2. august 2021 kl 10.00
Hanekamp/Rypejakta i Mjøndalen
NORGESCUPFINALE: I år er det Hanekamp/Rypejakta i Mjøndalen som er siste ritt i Norgescupen maraton. Rittet arrangeres 4. september. Foto: Glenn-Håvard Sønju

Hanekamp/Rypejakta arrangeres for fjerde gang i 2021, men er det er første gang stisykkelrittet i Mjøndalen er en del av Norgescupen maraton. 

Nykommeren i årets Norgescupoppsett, Hanekamp/Rypejakta, sesongens siste Norgescupritt i maraton, og arrangøren gleder seg til å arrangere finalen. 

– Vi ønsker å ha Norgescupstatus, og vi hadde en fin generalprøve i fjor da Norgescupen i rundbane ble avlyst og mange ryttere kom til vårt ritt, som vi klarte å gjennomføre med de smitteverntiltakene som gjaldt. Det er vi er stolte av, sier rittleder Michael Rene Helgestad. 

I fjor var det forøvrig Fredrik Haraldseth og Hildegunn Gjertrud Hovdenak som vant Hanekamp/Rypejakta.

Variert, fartsfylt og tidvis sugende løype 
Hanekamp/Rypejakta arrangeres i regi av Eiker CK, og byr på en variert og utfordrende løype på 40 kilometer med start og mål ved MIF-hytta i Mjøndalen. 

– Vi mener at rittet har en morsom og variert trasé, Traséen veksler mellom korte, sugende gruspartier og artige, fartsfylte lekkerbiskener av noen stier, sier Helgestad.

For å ivareta sikkerheten til deltakerne og for å unngå overdreven slitasje på stiene er rittet begrenset til maks 400 deltakere. 

Kapasiteten i traséen er også hovedgrunnen til at bare menn senior/elite sykler to runder i den 40 kilometer lange løypa, totalt 80 kilometer. Alle andre klasser sykler en runde på 40 kilometer.

Fra første Norgescupåpning til Norgescupfinale
I utgangspunktet skulle Hanekamp/Rypejakta vært arrangert 22. mai, som andre av fem runder i årets Norgescup maraton. Det ble imidlertid tidlig klart at Å i Heiane måtte utsettes til senere på sommeren, og dermed lå det an til at det relativt ferske rittet i Mjøndalen skulle bli årets Norgescupåpning. 

Men da myndighetene utsatte gjenåpningen av breddeidretten fra mai til slutten av juni, måtte også Hanekamp/Rypejakta utsettes til 4. september. Rittet gikk dermed fra første til siste ritt i årets maraton-cup. Hanekamp/Rypejakta har også status som seeding til Birkebeinerrittet 2022. 

Norgescup Terreng Maraton 2021

NC 1 - 24. juli: Å i Heiane, Birkeland, Birkenes IL Sykkel
NC 2 - 31. juli: Terrengsykkelrittet, Oslo, IF Frøy
NC 3 - 7. august: Helterittet, Rjukan, Tinn IL Sykkel AVLYST
NC 4 - 13.-15. august: TransØsterdalen, Tynset, Savalen SK
NC 5 - 4. september: Hanekamp/Rypejakta, Mjøndalen, Eiker CK

Publisert 2. august 2021 kl 10.00
Sist oppdatert 2. august 2021 kl 10.00
Relaterte artikler
Oslo Terrengsykkelfestival
Slik blir Oslo Terrengsykkelfestival 2023

Stort startfelt på Oslo terrengsykkelfestival

VANT IGJEN: Knut Røhme sikret sin andre seier på rad i Nilsbyen. Foto: Knut Andreas Lone
Norgescup Nilsbyen: Kortbane

Slik gikk dag to av norgescupen i Nilsbyen

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande  | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes  | Øyvind Aas (permisjon)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue