SIGURD SALBERG PEDERSEN

  • Født: 31.januar 1997

  • Fra: Trondheim

  • Klubb/Team: Lillehammer CK

  • Studerer: NTG Lillehammer

Sigurd Salberg Pedersen har lagt bak seg sin siste juniorsesong, og har suget til seg erfaringer han skal bygge videre på når han går over i de voksnes rekker fra nyttår.

Annonse

– Jeg klarte å heve meg noen hakk både fysisk og teknisk, og det var veldig moro å være med å knive i toppen sammen med Eirik (Pettersen), Petter (Fagerhaug) og Martin (Siggerud), sier Pedersen, som ble nummer to i Norgescupen sammenlagt i 2015 - hårfint bak Fagerhaug.

Les også: Thrilleravslutning i Norgescupen 

– Jeg lærte også at man må være flink til å nullstille seg etter gode resultater, og merket etter NM at det er lett å bli litt for selvsikker og “slack” i trening og konkurranser. Dette er noe jeg tar med meg videre. Det er en lang vei igjen til verdenstoppen i terrengsykling, sier han.

Mer og hardere trening
Pedersen er allerede godt i gang med oppkjøringen mot sin første seniorsesong.

– Jeg kom om forrige uke hjem fra en 10 dagers treningssamling sammen med de andre gutta på elitelaget til Lillehammer på både landevei og terreng. Der fikk vi lagt ned en god treningsjobb på landeveissykler i bra vær, sier Pedersen, som har opplegget klart for resten av vinteren også.

– For å være best mulig forberedt til neste sesong, trener jeg hardere enn noen gang, og har begynt med mer styrketrening.

– Den viktigste treninga gjøres inne på rulla, og styrken kommer i tillegg. Jeg håper det gir utslag i økt kjørestyrke i bakkene og mer eksplosivitet. Det blir spennende å se hvordan det slår ut, da jeg har en del å hente på disse områdene, sier Pedersen.

– Det går fortsatt fint å sykle ute her på Lillehammer, men jeg prioriterer å sykle innendørs for å få best mulig kvalitet på treninga som gjøres, sier han.

Saken fortsetter under

VM2014 - Sigurd Salberg Pedersen - Kristoffer Kippernes
Sigurd Salberg Pedersen debuterte i mesterskapssammenheng i VM på Hafjell i 2014. Foto: Kristoffer Kippernes

Sigurd Salberg Pedersen debuterte i mesterskapssammenheng i VM på Hafjell i 2014. Foto: Kristoffer Kippernes

Prestasjonskultur
Pedersen går tredje året på NTG, stortrives på Lillehammer, og fra sesongen 2016 kjører han også for elitelaget til Lillehammer CK.

– Det er utrolig bra miljø. Vi har en sterk prestasjonskultur og kompetente trenere, så liker meg veldig bra der. Alle seks på laget er enten nåværende elever eller tidligere elever på NTG, og LCKs elitelag skal være en naturlig vei videre for de som går ut av NTG og ønsker å satse videre fra Lillehammer, forklarer Pedersen. 

Legger lista høyt
– De største målene neste år er være så god at jeg får kjøre EM og VM i U23-klassen, også har jeg et mål om å ta en medalje i NM. Det er høye mål, men jeg tror det er viktig å ha noe å strekke seg etter, sier Pedersen, som sikter mot en karriere på internasjonalt nivå.

– Den største utfordringen blir kanskje at det er større startfelt, og at jeg ikke er spesielt eksplosiv eller rask i starten. Som førsteårs senior står jeg uten noe særlig UCI-poeng, og kommer derfor ikke til å ha noen god startposisjon i de første rittene. Dermed kan det bli en utfordring å komme seg forbi flest mulig før feltet strekkes ut på de første stipartiene. Så jeg må bruke litt tid på å samle UCI-poeng, slik at jeg får en bedre startposisjonen utover i sesongen.

Les også: VM2014: Mesterskapsdebutanter 

Internasjonal erfaring
Pedersen representerte Norge ved flere anledninger i 2015, blant annet i EM og VM, der han ble henholdsvis nummer 29 og 37, samt en rekke andre UCI-ritt som har gitt verdifulle erfaringer.

– Jeg fikk prøvd meg utenlands ved flere anledninger og lærte mye fra trenere og støtteapparat på landslaget, og de andre rytterne, sier Pedersen.

Les også: Fagerhaug beste norske i VM