Noen steder er det så smalt at det gjelder å ikke hekte styret i fjellveggen. Foto: Miriam Sivertsen
Lesetid: 3 minutter
Etter 331 kilometer, fem dager og henholdsvis 12 500 og 12 800 høydemeter oppover og nedover de sveitsiske alpene, endte Miriam Sivertsen og makker Espen Kildebo Jensen på åttende plass i mixed-klassen, med sjuendeplass på fjerde etappe som beste enkeltresultat.
– Jeg skjønner nesten ikke at det er over, for jeg vil faktisk mer. Det gikk over all forventning, sier Sivertsen, som var en del av Team Terrengsykkel 2017.
Miriam Sivertsen har kost seg gjennom høydemetrene i Alpene både oppover og nedover. Foto: Privat
– Vi har syklet sykt mye kult terreng Sivertsen og Kildebo Jensen stilte i utgangspunktet i Swiss Epic for å gjennomføre. Men med startnummer på styret ble det fort en kamp om minutter og plasseringer så vel som opplevelser. Etapperittdebutantene fikk både taktikken og teknikken til å sitte, og greide å utnytte hverandres styrker underveis: Hun i teknisk terreng og nedover, han med kjørestyrke i motbakkene og på flatene.
Dagene bød på opp mot 3000 høydemeter både opp og ned, episke stier og utforkjøringer. De har syklet på smale stier langs klippekanter hvor de måtte være forsiktig så de ikke hektet styret i fjellsiden. De har forsert nedkjøringer med krappe svinger på løst underlag og 1000 meter stup for de som bommer. Og de har frest over flytsti på myke skogstier, og navigert parkinnslag med store bygde wallrides.
– Vi har syklet sykt mye kult terreng. Men det tar på etter fem dager. Når man er sliten i hodet og kropp er det lett å gjøre feil, og vi så dessverre folk som fikk akutt hjelp og drypp på stedet. Så planen for siste etappe var å sikre åttendeplass sammenlagt og nyte nedkjøringene med litt margin, sier Sivertsen.
I motbakkene er det gjerne Espen Kildebo Jensen som har hatt ansvaret. Foto: Miriam Sivertsen
Følelsene rant over Sivertsen skulle først og fremst feire at de tre bruddene i ryggen som hun pådro seg under trening inn mot rundbane-NM i fjor har grodd.
– Da vi kom i mål på siste etappe, var det masse folk som klappet. Arrangøren hadde fått vite om ulykka og hvorfor vi kjørte. Jeg gråt av glede da de sa det over høyttaleren i det vi gikk i mål. De gjorde dette til noe stort for meg, sier Sivertsen.
Å gjennomføre med ektemannen som makker ga det hele en ekstra dimensjon.
– Jeg bestemte meg for å sykle Swiss Epic første dagen på sjukehuset etter ulykken i fjor. Men han skjønte at dette betydde så mye for meg, og prosjektet ble en bra greie for oss begge som felles treningsmål.
Hva: 5-dagers etapperitt Når: 11. til 15. september Hvor: Sveits Hvem: Åpent for UCI-lag og amatørlag, to personer på hver lag og klasser for menn, kvinner og mixed. Etappene: Totalt 331 kilometer, 12 550 høydemeter oppover og 12 850 høydemeter nedover 11/9: Bettmeralp-Bettmeralp, 63km 2700 høydemeter 12/9: Bettmeralp-Grächen, 77km, 2700 høydemeter opp og 3000 høydemeter ned 13/9: Grächen-Grächen, 71km, 2850 høydemeter 14/9: Grächen-Zermatt, 63km, 2250 høydemeter 15/9: Zermatt-Zermatt, 57km, 2050 høydemeter Hjemmeside: http://www.swiss-epic.com
Bak disse medaljene ligger fem dagers slit, 331 kilometer, 12550 høydemeter oppover og 12850 høydemeter nedover. Foto: Privat
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,
Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.