Rekordforhold under Bukkerittet

Carl Fredrik Hagen syklet inn til seier og løyperekord i Bukkerittet. Borghild Løvset var raskeste dame. Les rittrapporten, og se stort bildegalleri!

Av: NULL
Sist oppdatert: 7. juli 2014 kl 00.00
Lesetid: 5 minutter

tekst: Mathias Marley alle foto: Kristoffer H. KippernesTredje strake til Borghild

- Rittet gikk bra. Jeg hadde ingen supersprut i bena, men det har jeg heller ikke lagt opp til. Det var flotte forhold, et helt annet Bukkeritt enn jeg har kjørt tidligere. Det er annerledes når det er så tørt, sier Borghild, som tok sin tredje strake seier i Norgescupen. Neste helg reiser hun sørover for å sykle ritt i alpene.

- Jeg reiser til Italia for å sykle Dolomitti Superbike. Der er det 12 mil og 4000 høydemeter, og blir en virkelige anstrengelse. Etter det er det NM. Jeg syklet gjennom løypa torsdag, og det blir hardt også der. Noen av stiene der oppe er litt sånn finn din egen sti, det går nesten ikke fremover. Veldig ulikt de fine stiene her på Skeikampen.

Heidi Sandstø og Mari Trønnes tok henholdsvis andre og tredjeplass i dameklassen.

- I dag gikk det bra, jeg kjenner det er bedre nå enn det har vært på lenge. Jeg hang med Borghild hele veien oppover til første stiparti, og der er jo hun god. Hun fikk en luke på stiene, og etter det jeg ble jeg liggende mer eller mindre alene hele veien, sier Heidi fornøyd. 

Tett i juniorklassen

Per Strømseth fra Lillehammer var raskeste junior, og kom i mål få sekunder foran klubbkameraten Henrik Roland Granseth. Begge er førsteårsjuniorer og debuterte i Bukkerittet med en tid like over tre timer.

-  Jeg startet hardt og lå lenge alene i tet. Men jeg kunne disponert bedre. Etter 4-5 mil måtte jeg roe litt ned. Jeg ble tatt igjen av en gruppe på grusen like før det bikker ned mot mål. Roland lå i den gruppen. Dermed ble det hardkjør helt inn til mål. Dette var mye verre enn jeg hadde forventet, og jeg var helt ferdig på slutten, forteller en svært sliten og fornøyd 16-åring.

Spenning i herreklassen

Det var et spennende ritt i herreklassen med flere ryttere som vekslet på å ligge i tet. Carl Fredrik Hagen festet etterhvert et solid grep om seieren og vant på tiden 2:36:13, 43 sekunder foran nummer to. Henrik Kippernes og Lars-Ove Thoresen rundet av pallen i menn senior. Håkon Austad, som vant forrige runde av Norgescupen, punkterte mot slutten av første stiparti og valgte å stå av rittet.

- Vi lå omtrent samlet etter første terrengparti, Lars-Ove, Lars Ragnar, Henrik og jeg. Så datt kjede mitt av i andre terrengparti,  og utpå grusen kjørte Lars Ragnar hardt med Henrik på hjul. På det meste var jeg 45 sekunder bak. Jeg banka på, og fikk kjørt inn Lars-Ove. Jeg tok igjen teten omtrent ved Kantilknappen og så stakk jeg i bakkene opp mot Fagerhøi. Rykket egentlig ikke sånn veldig, bare kjørte hardt og seg i fra. Beina var bra i dag, skulle gjerne hatt flere bakker jeg, sier en svært fornøyd Carl Fredrik.

Carl Fredrik har to seire og en andreplass i årets Norgescup Maraton, og leder dermed sammenlagt foran Henrik Kippernes. Neste ritt er Norgesmesterskapet 26. juli, som går i spektakulære omgivelser rundt Furusjøen i Rondane. Med nærmere 3000 høydemeter fordelt på 73 kilometer er 22-åringen favoritt til å vinne også der.

Henrik Kippernes satser i år på maraton, og tok lørdag sesongens andre pallplass i norgescupen.

- Jeg var først ut på grusen etter første terrengparti, og etter det lå vi mer eller mindra samla til første passering av Fagerhøi. På den lange grussløyfa etter det lå Lars Ragner og jeg alene i tet. Lars Ragnar hadde det gode gamle trøkket på flatene da. Det samlet seg igjen etterhvert. Mellom Kantilknappen og Fagerhøi støtet Carl Fredrik en del, og til slutt fikk han luke. Jeg var uoppmerksom og trodde de andre fulgte. De slapp, og da var jeg allerede på etterskudd. Derfra og inn til mål syklet jeg alene, 20-30 sekunder bak Carl Fredrik, forteller Henrik.

 

Raske forhold

Det har vært fint vær lenge på Skeikampen og traseen var raskere og tørrere enn noensinne. På rittdagen var det tunge skyer og fare for regn, men kun noen få dråper falt fra himmelen. Henrik Kippernes vant fjorårets Bukkeritt, da i regn, gjørme og ned mot null grader.

- I år var det helt utrolige raske løyper det lille regnet som kom midtveis hjalp nesten litt. I fjor var det jo som å kjøre i en gjørmegrøft hele veien, sier 23-åringen, som gjerne godt kunne tenkt seg regn i år også.

Lars-Ove Thoresen overrasket seg selv med en knallsterk tredjeplass.

- Dette var utrolig moro. Bukkerittet har vært et lite mål for meg i år. Ferien startet forrige uke,  så da har jeg fått hentet overskudd. Jeg kjente jeg hadde bra trøkk i første bakken, så da var det bare å henge med så lenge som mulig. Løypa her er utrolig kul, helt klart favoritten sammen med Terrengsykkelrittet, sier Lars-Ove.

En gammel ringrev som viste gode takter var Lars Ragnar Manengen. Øyerværingen syklet knallfort lenge, men tapte mye tid mot slutten. Han endte til slutt på fjerdeplass.

 - Dette er beste rittet mitt så langt i år.  Jeg var svært sliten på slutten. Skjønte at jeg kom til å få smake det når jeg banka på midtveis. Men jeg måtte bare peise på jeg for å få treningen. Neste ritt er NM, der håper jeg å være i bedre form enn i dag. Jeg skal trene bra fremover nå, forteller Manengen, som har vunnet Bukkerittet tidligere.

 

Publisert 5. juli 2014 kl 00.00
Sist oppdatert 7. juli 2014 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen