Verdensmesterskapet i maraton går i samme løype som Europamesterskapet i 2015. Der ble Gunn-Rita Dahle Flesjå nummer fire og Hildegunn Gjertrud Hovdenak nummer fem. Begge er tatt ut til årets VM-tropp.

Les også: Hovdenak vant World Series maraton https://www.terrengsykkel.no/Telex/Hovdenak-vant-World-Series-maraton

I tillegg sykler Jeanette Persson for Norge i mesterskapet. Hun er regjerende norgesmester i maraton og har levert flere sterke plasseringer i UCI World Series ritt denne sesongen.

Stiller med to «wild cards»
Dahle Flesjå ble verdensmester i maraton i Val Gardena i 2015, og vant også siste runde i Norgescup maraton i helga. Hun er i følge landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter den eneste av de tre som har innfridd forbundets uttakskriterier.

– I tillegg ønsker vi å stille med to «wild cards» som har vist tendenser til at de kan kjøre sterke ritt. Jeanette Persson har vist takter som er av god kvalitet. Jeanette får tilgang til støtte under rittet og hjelp med sykkel i forkant av rittet. Videre og under samme forutsetninger stiller Hildegunn. Hun har trøblet litt i år, men løypa skal passe henne godt og vi gir henne muligheten til å kjøre, sier han.

Les også: Persson til topps i UCI-etapperitt 

– Løypa er litt landeveispreget, med mye grus og noe asfalt i en ikke altfor krevende løype, sier Knudsen Storsæter.

Krevende uttak
Knudsen Storsæter forklarer at uttaket til mesterskapet har vært utfordrende.

– Utfordringen med uttak til maraton mesterskap er at det ikke er noen eksisterende verdenscup eller tilsvarende hvor vi får sett kvaliteten på utøverne, slik som det er i rundbane. I UCIs maraton serie er nivået veldig varierende, og sjelden eller aldri er alle de beste på strek, slik som i rundbane. Dette er årsaken til at vi nå allikevel ønsker å gi Jeanette og Hildegunn muligheten basert på de de har gjort under årets sesong og tidligere, samt at de har satset hardt og reist ut på egenhånd, sier han.

Disse sykler for Norge i VM maraton
Gunn Rita Dahle Flesjå, Sola Ck/Team Merida Gunn Rita
Hildegunn Gjertrud Hovdenak, Nesset CK
Jeanette Persson, CK Nittedal

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.