Landeveisproffen fra Team Fixit.no gjorde unna sine ti mil på 3:37:27, og vant med nesten tre minutters margin til nederlandske Gerben Mos fra KMC-Fruit to Go var inne på 3:40:15. 

– De satte fart tidlig og så tenkte jeg at jeg fikk jo bare teste nivået, men jeg ville jo ikke kjøre alene, sier Eikeland etter målgang.

Annonse

Men det gjorde han.

Les også: Vant Offroad Valdres på oppløpet 

Solo i ti mil
– Jeg satte tempoet i første sving i første bakke med cirka 100 kilometer til mål. Da ble vi bare fem mann, og etter 500 meter til var jeg plutselig alene, forteller Eikeland.

På toppen av første bakken ledet han med over halvannet minutt, og utover i rittet økte han luka. Ved Kallhovd var forspranget på fire-fem minutter, og da regnet Eikeland med at seieren var sikret så sant han ikke fikk noen uhell.  

– Jeg bare fortsatte jeg å kjøre på rett under terskel. Jeg ville ha en god luke før nedkjøringen til Rjukan. Selv om jeg er teknisk god nedover så er det greit å ikke jage opp tempoet, sier Eikeland, som syklet sin andre tur på terrengsykkel for sesongen.

– Jeg visste jeg var i bra form, men ikke så bra form. Dette er et bevis på god form, og det er det viktigste, men uansett hva man stiller opp i, så er det gøy med seier og utrolig gøy med løyperekord også, og når man kjører solo hele veien er det ekstra gøy, sier han.

Topp 3 menn 100km
1. Ken-Levi Eikeland, Team Fixit.no, 3:37:27
2. Gerben Mos, KMC-Fruit to Go, 3:40:15
3. Per Krisitian Kirkhus, Sandefjord SK, 3:41:54

Fullstendige resultater 

Knuste konkurrentene
Karen Brouwer vant dameklassen. Nederlenderen, som sykler for samme lag som duoen som vant Offroad Finnmark OF700 forrige helg, vant med ti minutters margin til Siri Solsvik Fiksdal på andreplass. Hun var inne på 4:21:23.

Topp 3 kvinner 100km
1. Karen Brouwer, KMC-Fruit to Go, 4:21:23
2. Siri Solsvik Fiksdal, Sandnes SK, 4:31:20
3. Ann Åse Stava, Tasta OSK, 4:32:40

Fullstendige resultater 

Les også: Nederlendere vant OF700 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Karen Brouwen - Helterittet 2017 - Foto Arrangøren 750x
Karen Brouwer vant dameklassen i Helterittet med ti minutters margin. Foto: Arrangøren

Karen Brouwer vant dameklassen i Helterittet med ti minutters margin. Foto: Arrangøren