– Det er mye tøffere å skaffe både utstyrs- og pengesponsorer nå enn det var i 2013. Interessen for terrengsykling som konkurranseform, særlig "grusritt" og maraton har sunket betraktelig, og da er interessen mindre fra sponsorene også. Vi startet opp på toppen av Birkenbølgen. Da var interessen enorm, og mulighetene for å selge sykler og utstyr større enn i dag. Men hovedårsaken til at vi legger ned laget nå, er at flere av oss begynner å trappe ned satsingen. Vi har holdt på siden 2013, og for noen er det på tide å gjøre andre ting, sier Knut Erik Nesteby, som har vært manager for UCI-laget med base på Tynset i Nord-Østerdalen siden oppstarten. 

Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng trappet ned allerede i 2018. Brødrene Eirik og Anders Fiskvik trapper ned satsingen nå, det samme gjør fjorårets nye rytter Rakel Birkeli, som også var en del av Team Terrengsykkel 2017

Annonse

Nesteby vil fortsette å sykle, men da for klubben Savalen SK sammen med Justinas Leveika, som ble med på laget i fjor. Landeveisrytteren Julie Solvang, som også kom inn i laget i fjor, fortsetter å satse på landevei med sitt UCI-profflag Hitec. 

Resultater og opplevelser
De første sesongene het laget DBS Helios. Deretter byttet laget sykkelsponsor og ble Team Trek Mesterhus, deretter Team Trek Sparebanken Hedmark, og til slutt Ahlsell Cube for sesongene 2018 og 2019. 

– Vi er en kompisgjeng som startet og eide laget. Vi har konkurrert sammen gjennom hele denne tida, fått være med på ritt og arrangementer på mange plasser også ute i den store verden. Det fellesskapet og de opplevelsene vi har hatt sammen er nok det største vi har oppnådd med laget, sier Nesteby. 

Blant lagets meritter er NM-gull i maraton 2013 (Anders Fiskvik, Skarverittet/Geilo), andreplass sammenlagt i det tre dager lange UCI-etapperittet Glacier 360 på Island i 2016, andreplass sammenlagt i det sju dager lange UCI-etapperittet Trans Cape i Sør-Afrika, i tillegg til flere sterke prestasjoner i Norgescupen, UltraBirken og grusklassikerne. 

Ahlsell-Cube legges ned
Anders Fiskvik vant maraton-NM i 2013. Foto: Knut Erik Nesteby