Klart for Kalascup

Norges største terrengcup starter på onsdag.

Sist oppdatert: 9. mai 2016 kl 07.00
IF Frøy arrangerer første runde i KalasCup, tidligere UB-Cup, på onsdag, i delvis kjente omgivelser på Skullerud. Foto: Snorre Veggan
IF Frøy arrangerer første runde i KalasCup, tidligere UB-Cup, på onsdag, i delvis kjente omgivelser på Skullerud. Foto: Snorre Veggan
Lesetid: 2 minutter

KALASCUP 2016

11. mai – Skullerud, arrangør: IF Frøy
25. mai – Bærums Verk, arrangør: BOC
8. juni – Drøbak, arrangør: Follo
17. august – Heggedal, arrangør: Asker  
24. august – Varingskollen, arrangør: CK Nittedal
31. august – Oppegård, arrangør: Follo
10. september – Langsetløkka, arrangør: Rye

IF Frøy åpner Kalascup 2016, tidligere UB-Cup, med full pakke etter god gammel oppskrift i løyper i Østmarka på onsdag 11 mai.

– Denne cupen er et must for meg på våren, sier Ole Christian Fagerli.

For eks-proffen er formatet og atmosfæren i cupen med på å løfte opplevelsen.

– Cupen gjør at man kommer seg i gang med ritt uten at det er så høytidelig eller langt. Cirka 1 time full gass i morsomme løyper uten mye forberedelser. Bra ritt for å kjøre seg i form, sier terrengveteranen.

Selv om United Bakeries ikke lenger er hovedsponsor for cupen, loves det fortsatt brød og bakervarer som premier. Cupen består av totalt åtte ritt, der rundbanerittet på Skullerud 11. mai er første runde.

Les også: UB-Cup blir KalasCup i 2016 

Nye traséer
Løypene er nye i år, men inneholder deler av traséer som har vært brukt tidligere. Deltakere til og med 10 år kjører 1 til 3 runder i kort løype, avhengig av alder. Utøvere fra 11 til og med 14 år kjører 1 til 2 runder i mellomlang løype, mens utøvere fra 15 år og eldre kjører lang løype. Avhengig av alder og nivå kjøres det fra en til fire runder i lang løype.

Alle løypene starter som kort løype, men tar ulike avstikkere derifra. Første start i kort løype går klokka 18.00, og derfor må løypebesiktigelse av denne delen være avsluttet innen første rytter er i gang med sitt ritt.

Saken fortsetter under

UB Cup Skullerud 2015 - Snorre Veggan 1400x933
KalasCup byr på spennende løyper og kortreist sykkelglede. Foto: Snorre Veggan

KalasCup byr på spennende løyper og kortreist sykkelglede. Foto: Snorre Veggan

Alternativ arena
Normalt skulle rittene til IF Frøy hatt stadion en gang på Skullerudstua og en gang på NM-arenaen Grønmo, men grunnet bygging og anleggsarbeid begge steder, må stadionområdet i år flyttes til vannverket like overfor Skullerudstua. Det er ikke mulig å kjøre helt fram til stadion (se kart under).

Parkeringsplasser er tilgjengelig på Skullerudstua som tidligere. Det er også gratis parkering langs på Parkeringsplassen på andre siden av veien av Skullerud Næringspark etter kl 17. Skullerud Skole ligger også litt lengre bort i veien og vil ha muligheter for gratis parkeringsplasser.

Les også: Cruxet seg til kongelighet 

Onsdagens ritt er første del av Kalascup, som i år består av totalt sju ritt. Neste ritt arrangeres 25. mai på Bærums Verk.  Siste runde går på Langsetløkka 10. september i regi av SK Rye. 

Kalas Cup Skullerud parkering
Arena og parkering for Kalascup #1 på onsdag.

Arena og parkering for Kalascup #1 på onsdag. 

Publisert 9. mai 2016 kl 07.00
Sist oppdatert 9. mai 2016 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen