Innviet rundbaneanlegget med VM-sus

Dobbelt mesterskapsatmosfære på klubbmesterskapet i Lillehammer CK.

Sist oppdatert: 23. oktober 2016 kl 18.06
Feltet i herreklassen var spekket med eliteryttere, som fikk boltre seg i de nye løypene som blant annet skal brukes til Norgescup i 2017. Foto: Erling Høyem
Feltet i herreklassen var spekket med eliteryttere, som fikk boltre seg i de nye løypene som blant annet skal brukes til Norgescup i 2017. Foto: Erling Høyem
Lesetid: 4 minutter

Ikke bare gikk klubbmesterskapet i nye løyper basert på de som ble brukt under master-VM i 2014, det var også med Anders Skaarseth, som nylig kom hjem fra landeveis-VM i Qatar etter jobben som hjelperytter for Norges ferske verdensmester i landvei, og norgesmester i rundbane Petter Fagerhaug til start.

I tillegg til Fagerhaug og Skaarseth, stilte også et godt utvalg av eliterytterne i klubben og NTG. Da blir det fart i løypa, og Erik Nordsæter Resell er klubbmester i Lillehammer CK av året.

Krosskometen, som blir landeveisproff fra sesongen 2017, hadde en god dag på Birkebeineren stadion.

Les også: Ny rundbanerytter til landevei 

– Jeg føler at jeg er inne i en fin flyt når det gjelder trening om dagen, så jeg håper å fortsette den trenden gjennom vinteren slik at jeg får syklet fort for laget neste år, sier Resell.

Men plankekjøring var det på ingen måte.

– Det var jo nesten som et NM dette når det er så mange gode i Lillehammer CK, sier han, og forteller om tidvis krevende forhold.

– Det var litt glatt etter nedbøren i det siste, og det snødde litt i dag, men det gjorde det bare ekstra kult, sier Resell, som også roser løypesjefen og dugnadsildsjel Arnt Rønning for det han har fått til på stadion.  

– Jeg må bare gi kudos til Arnt Rønning, som har stått på som en helt gjennom høsten og jobbet og jobbet. Det er veldig kule løyper. Det er gjort veldig mye der siden de ble bygget, og det er gjort mange nye forbedringer. Vi kjørte i deler av det som skal være Norgescup-løypa neste år, og det er det bare å glede seg masse til, sier Resell.

Saken fortsetter under

Master VM 2014 - Men XCO - Kent Murdoch 1400x933
En del av elementene fra VM-løypa i 2014 er fortsatt med. Foto: Kent Murdoch

En del av elementene fra VM-løypa i 2014 er fortsatt med. Foto: Kent Murdoch

Topp 3 menn
1. Erik Nordsæter Resell, 44:32
2. Erik Hægstad, 44:48
3. Eirik Pettersen, 45:53

Kjersti Korsæth ble beste dame og klubbmester i K15-16 med tida 49:38

Fullstendige resultater alle klasser 

Norgesmesteren på åttendeplass
Resell slo Erik Hægstad med 16 sekunder, mens Eirik Pettersen sikret seg bronse i herreklassen. Regjerende norgesmester i rundbane Petter Fagerhaug fikk en uheldig punktering, og falt dermed ned på åttendeplass.

Fagerhaug var også spent på egen form i forkant av klubbmesterskapet såpass lenge etter at sesongen formelt var over for over en måned siden.

– Vi har nettopp begynt å få litt struktur på treningen igjen, så hvordan formen på både meg og resten av gjengen er, har jeg ingen anelse om. Og det blir definitivt NM-stemning. Men etter en off-season på grandis og cola lukter det neppe svidd, sa han før klubbmesterskapet.

Men Fagerhaug lar sjelden en sjanse til å konkurrere gå fra seg.

– Det er uansett moro å gi gass på kule stier ved Birkebeineren stadion. Så får vi jobbe for at det i løpet av noen år er VM-stemning det er snakk om, sier han.

Nesten 1000 dugnadstimer
Løypene som ble brukt til klubbmesterskapet er resultatet av opp mot 800 dugnadstimer og et par sesongers solid arbeid basert på grunnlaget som ble lagt med løypa til masters-VM i 2014.

Med utvidelser og tilrettelegging og 100.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB har klubben nå fått et løypenettverk med flere sløyfer og kombinasjoner som passer for så vel barn og unge og nybegynnere som til eliteryttere på internasjonalt nivå.

Les også: Bor det en stibygger i deg? 

Resultatet av innsatsen roses av den lokale eliten.

– En del av stiene ble brukt under masters-VM, men de er utbedret en god del. Nå begynner de å bli virkelig bra, og det må særlig rettes en takk til ildsjel, Arnt Rønning, som står på med løypebygging. Etter mye arbeid med å bedre flyten og lage noen nye partier. Jeg har veldig trua på løypene der oppe, og med litt mer jobbing vil man nok kunne få en løype av høy internasjonal klasse, sier Fagerhaug.

Lillehammer CK har søkt om Norgescup rundbane sesongen 2017. Terminlista for neste års Norgescup blir klar i løpet av november. 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Racer copy Kent Murdoch 1400x933
Mye å glede seg til når Lillehammer CK arrangerer Norgescup i 2017. Foto: Kent Murdoch

Mye å glede seg til når Lillehammer CK arrangerer Norgescup i 2017. Foto: Kent Murdoch

Publisert 23. oktober 2016 kl 18.06
Sist oppdatert 23. oktober 2016 kl 18.06
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen