Granberg meiet ned av bilist

Med fullt overlegg svingte bilisten ut på skulderen og bråbremset like foran Lars Granberg som ble tvunget hodestups i grøfta i 60km/t.

Sist oppdatert: 12. juli 2016 kl 20.21
Lars Granberg hadde full kontroll på NM-løypa, og Femundrittet 30.juli var ett av sesongens store satsingsritt. Det røk med kragebeinet på søndag. Foto: Ingeborg Scheve
Lars Granberg hadde full kontroll på NM-løypa, og Femundrittet 30.juli var ett av sesongens store satsingsritt. Det røk med kragebeinet på søndag. Foto: Ingeborg Scheve
Lesetid: 3 minutter

På sekunder røk kragebeinet og hele sesongen for Granberg søndag ettermiddag.

– Jeg er i alle fall ikke i tvil om at det var med vilje at han ikke tenkte seg om rundt hva konsekvensene ble eller kunne blitt. Sjåføren skal visstnok ha meldt seg selv til politiet etterpå. Han sa selv etterpå at han kjørte forbi så nærme for å skremme oss. Forholdet er politianmeldt, men det spørs om det blir noe ut av det, sier Granberg i en melding til terrengsykkel.no etter ulykken.

Les også: Topp 15 uten Paracet og Ibux 

Mister resten av sesongen
For Granberg har sesongen vært preget av både oppturer og nedturer, og vekslende resultater, blant annet grunnet sjukdom gjennom store deler av VM-oppkjøringsperioden i mai-juni. Men siden VM i Laissac i Frankrike siste helga i juni har formen vært stigende. Derfor var Granberg ekstra skuffet over de unødvendige skadene.

– Det er ekstra surt å mist NM om tre uker. Jeg har sett fram til det lenge, og jeg hadde alle tiders sjanse til å ta trøya der. Den som skulle slått med der skulle i alle fall kjørt vanvittig sterkt! Så det var leit, sier Granberg.

Han er usikker på hvor lenge han blir uten trening og borte fra sykkelen.

 – Jeg har ikke brukket kragebeinet før, men tar nok i alle fall 6 uker før jeg kan stille til start i ritt igjen, og enda lenger tid før jeg kan kjøre fort i ritt igjen. Så sesongen i Norge er i alle fall så godt som over. Det kan eventuelt hende det blir noe i utlandet på tampen, sier den skuffede rytteren.

– Ellers er det ikke så mye anna å gjøre enn å legge ting til rette for kjappest mulig heling, og etter hvert sette seg på rulla for å holde beina litt i gong. Enn så lenge kan jeg kun sitte med overkroppen heilt i ro, både om dagen og natta, sier Granberg.

Les også: Granberg på 46. plass i VM 

Saken fortsetter under

Lars Granberg kragebeinsbrudd july 10-16 privat 1400x
Lars Granberg på veg ut fra sjukehuset søndag. Foto: Privat

Lars Granberg på veg ut fra sjukehuset søndag. Foto: Privat

Vil sette fokus på ukultur
Nå ønsker Granberg å sette søkelys på ukulturen blant enkelte bilister.

– Først sneier han forbi Kristine (Baisgård, kjæreste, journ.anm.) med 10cm margin, og minuttet etterpå kaster han seg inn på vegskuldra foran meg, bråbremser og tvinger meg til å styrte i grøfta i 60km/t. Skjønte det var kragebeinet som røk med en gang jeg reiste meg, skriver Granberg i meldingen.

– Det var vondt, men skulle gjerne hatt det ti ganger vondere mot å kunne sette meg på sykkelen igjen i morgen.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 12. juli 2016 kl 20.21
Sist oppdatert 12. juli 2016 kl 20.21
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen