Men at han skulle vinne verdenscupåpningen var likevel over forventning for andreårssenioren. Terrengsykkel snakket med Petter Fagerhaug lørdag ettermiddag og lurte på om han hadde landet etter seieren.

– Det er vel heller motsatt. Jeg har ikke fattet at jeg har vunnet ennå, sier Fagerhaug etter seieren, sin første i verdenscupsammenheng.

Annonse

Les også: Fenomenet Fagerhaug 

Perfekt for Petter
Selvtilliten var på plass med flere gode ritt bak seg denne sesongen. Men det var først da han hadde festet startnummeret på sykkelen i går - pappbiten med tallet 1 på - at det begynte å gå opp for ham at han er av verdens aller beste.

– Da tenkte jeg at det var en sjanse for at jeg kunne vinne i dag. Det er en løype som passer meg bra, og kanskje den beste av alle på verdenscupen. Det er mye røtter og veldig teknisk, og det er opp og ned hele tiden. Da får jeg utnyttet mine styrker og min kapasitet, sier Fagerhaug.

Rittet gikk som en drøm fra start til mål. Planen var å få en god posisjon tidlig, og runde for runde falt brikkene på plass. 

Fagerhaug var med i teten fra start og en etter en falt brikkene på plass. Midtveis i rittet løsnet det virkelig. Fagerhaug merket at ingen av de andre i tetgruppa var særlig interesserte i å dra feltet. Ingen ville være i front. Da rykket han.

– Jeg klinket til i en utforkjøring og fikk en luke ganske fort. Det var akkurat som jeg tenkte. Resten av tetgruppa nølte med å ta føringa, og ingen prøvde å kjøre meg inn igjen, så jeg bare fortsatte å gi gass, sier han.

Da Fagerhaug la ut på siste runde var luka blitt 40 sekunder. Til slutt vant han med 35 sekunders margin.

Saken fortsetter under

Petter Fagerhaug UCI interview Nove Mesto May 20 2017 Bengt Ove Sannes 1400x933
Seiersintervju til UCI etter målgang hører med. Foto: Bengt Ove Sannes

Seiersintervju til UCI etter målgang hører med. Foto: Bengt Ove Sannes

Men 20-åringen, som sykler sin andre sesong på U23-nivå, er minst like glad på lagkameratenes vegne. Både Eskil Evensen-Lie og Erik Hægstad kom inn blant de 20 beste i verdenscupåpningen, med henholdsvis 13 plass og 20 plass.

Revansj for VM-debuten
Seieren var også ekstra stas. I fjor fikk Fagerhaug stang ut i nettopp denne løypa. Da var det verdensmesterskap.

– Da jeg syklet her i fjor var det ett av mine første store mesterskap på seniornivå og det var fryktelig mye nerver ute og gikk. Nå har jeg hatt flere ritt på høyt nivå. Men jeg tror dette er første gang jeg har stilt på startstreken med relativt lave skuldre, sier Fagerhaug.

Petter Fagerhaug - Nove Mesto - Bengt Ove Sannes 1400x933
Løypa i Nove Mesto passer perfekt for Petter Fagerhaugs egenskaper. Foto: Bengt Ove Sannes

Løypa i Nove Mesto passer perfekt for Petter Fagerhaugs egenskaper. Foto: Bengt Ove Sannes