Norge har tatt ut fire landslagsryttere til verdenscuprunden i rundbane i Andorra kommende helg. I menn U23 stiller Petter Fagerhaug, Erik Hægstad og Eskil Evensen-Lie, mens Gunn-Rita Dahle Flesjå sykler i kvinner elite. I tillegg stiller Elisabeth Sveum på eget initiativ. 

- Jeg gleder meg veldig til Andorra. Jeg syklet verdenscup der i 2013, og ble nummer 25 i eliteklassen. Løypa er bred og fin til å forsere i feltet. Den har noen veldig bratte kneiker og utfordrende teknisk om det blir vått, sier Sveum. 

Annonse

Landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter er optimistisk på vegne av troppen, selv om begge rittene går i høyden.

– Vi har startet sesongen godt og utøverne er godt forberedt, sier Knudsen Storsæter.

Les også: Derfor er de beste de beste 

Landslagssjefen viser til at alle gutta har vært blant de topp 20 i år, samt at Fagerhaug leder verdenscupen etter to runder. Først vant Fagerhaug verdenscupåpningen i Nove Mesto i Tsjekkia. Deretter kom han på tiendeplass i verdenscuprunden i Tyskland uka etter, til tross for trøbbel på verst tenkelige tidspunkt i rittet. 

Les også: Fagerhaug på tiendeplass i verdenscupen    

Etter runden i Andorra reiser landslaget videre til Lenzerheide i Sveits uka etter. Dit kommer også Martin Siggerud.

– Vi har gode erfaringer fra begge steder. Verdenscuprunden i Andorra går på 1900 meter over havet, men våre ryttere har fikset det godt tidligere. Vi håper og tror de kan kjempe høyt opp i begge rittene, sier Knudsen Storsæter, og legger til at Gunn-Rita Dahle Flesjå vant i Lenzerheide i 2015. 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Elisabeth Sveum - WC Albstadt 2017 - Foto Bengt Ove Sannes 1400x933
Elisabeth Sveum sykler verdenscupen på eget initiativ, men får hjelp fra landslaget under rittet. Foto: Bengt Ove Sannes

Elisabeth Sveum sykler verdenscupen på eget initiativ, men får hjelp fra landslaget under rittet. Foto: Bengt Ove Sannes