Det var generelt store tidsforskjeller i lørdagens rundbaneritt på Lillehammer. Unntaket var juniorgutta, der Tobias Johannessen vant spurten om førsteplassen med 12 sekunders margin til Jørgen Anmarkrud. Deretter var det over fire og et halvt minutt ned til Knut Røhme på tredjeplass. 

– Forholdene var helt konge. Det var moro å kjøre i regnvær og gjørme, og det var ikke så glatt som man skulle tro, så det var bare å gønne på, sier Johannessen etter seieren.

Annonse

– Jeg fikk en luke på første runden og var på det meste opp mot 35-40 sekunder foran Jørgen, men på siste runden surra jeg litt teknisk samtidig som Jørgen kjørte veldig sterkt, så da krympet ledelsen litt. Jeg tok meg litt sammen igjen mot slutten og holdt han på trygg avstand. Men det ble en veldig kul fight! Også var det sinnssykt moro med Knut på tredjeplass. Det var vel fortjent, sier han.

Både Johannessen og Anmarkrud er tatt ut til verdenscupavslutningen i Val di Sole neste helg og VM i Australia 5. til 10. september.

Les også: Seks tatt ut til VM og verdenscupavslutning 

Topp 3 menn junior
1. Tobias Johannessen, Soon CK, 1:06:35
2. Jørgen Anmarkrud, Konnerud IL Sykkel, 1:06:47
3. Knut Røhme, Romeriksåsen SK, 1:11:17

Overlegen seier til Fagerhaug
I første Norgescupritt etter sommerferien tar Petter Fagerhaug opp der han slapp: På toppen av pallen. Han vant med nesten to minutters margin til Erik Hægstad, mens Eskil Evensen-Lie sikret seg den siste pallplassen.

– Det var veldig artige forhold i dag, sleipt som fy, og det gjorde det til et teknisk ritt, sier Fagerhaug.

Han brukte rittet som en viktig del av oppkjøringen mot verdenscupavslutningen neste helg og VM i Australia i begynnelsen av september.

– Rittet ga meg en god bekreftelse på at jeg er i rute før verdenscup og VM de neste ukene. På verdenscupen og i VM kommer det til å gå fort, og derfor gjaldt det bare å forsøke og forberede seg på det. Det vil si åpne tøft og kjøre jevnt hardt, til det er tomt for krutt i påsan. I dag holdt det helt inn og kroppen er i god balanse. Det merker man spesielt godt i de tekniske partiene, hvor det går som en drøm på dager som dette.

Fagerhaug er også imponert over hjemmebaneløypa og mener den holder høy standard og nivå.

– Det er lagt ned en solid innsats i løypa gjennom sommeren, og jeg ble virkelig positivt overrasket over løypa. Det er en tøff løype som setter litt standarden for hva man kan møte i utlandet, særlig med tanke på klatringer, sier han. 

Topp 3 menn
1. Petter Fagerhaug, Lillehammer CK, 1:36:39
2. Erik Hægstad, Lillehammer CK, 1:38:36
3. Eskil Evensen-Lie, Kloppa Offroadklubb, 1:39:08 

Les også:

Storeslem til Rye-jentene
Elisabeth Sveum vant seniordamenes ritt med over halvannet minutts margin til klubbvenninnen Sylvi Sommer, mens Marit Sveen ble nummer tre.

– Det var skikkelig gjørmeføre og det kom styrtregn på runde to og tre. Jeg valgte å teste hardtail i rundbanerittet. Den var kjapp og lett i bakkene men merket at den knota litt der jeg normalt flyter over steiner og røtter, men det var gøy å teste noe annet og jeg lærte mye i dag om sykkelvalg. Men formen er grei, selv om jeg merker at jeg er litt treningsstinn ennå, men overskuddet kommer nok til uka, sier Sveum, som sykler Birkebeinerrittet neste helg. 

Topp 3 kvinner
1. Elisabeth Sveum, SK Rye, 1:28:20
2. Sylvi Sommer, SK Rye, 1:29:59
3. Marit Sveen, SK Rye, 1:32:06

Også blant juniorjenten var det romslige marginer som skilte rytterne på pallen.

Topp 3 kvinner junior
1. Martine Opsahl, IF Frøy, 1:08:06
2. Tuva Siggerud, Soon CK, 1:09:48
3.Berit Nordsæter Resell, TVK, 1:13:25

Søkbare resultater alle klasser 

I morgen fortsetter Norgescupen på Lillehammer med kortbaneritt for alle klasser. Lillehammer-helga er nest siste runde i årets Norgescup. Finalen arrangeres i Son første helga i september. 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.